Zweten zonder luchtjes!

Eigenlijk iedereen zou wel willen dat ze eigenlijk geen last hadden van zweet. Niemand houdt natuurlijk van een doorweekt gevoel met daarbij allemaal nare luchtjes die anderen kunnen ruiken.
Toch is zweten echt goed voor je, sterker nog je kan beter te vaak zweten dan te weinig. Zweet zorgt er namelijk voor dat gifstoffen in je lijf worden afgebroken. Je zou dus blij moeten zijn dat je weer wat gifstoffen kwijt bent. Toch gaat het bij veel mensen hier fout, door het gebruik van deodorant met aluminium worden je zweetklieren geblokkeerd. Hierdoor kun je dus helemaal geen zweet meer kwijt, daarnaast is het ook nog eens gevaarlijk om aluminium op je lichaam te spuiten.

Gifstoffen

Aluminium is geen lichaamseigen stof, wanneer je het opspuit is het voor je lichaam dus maar de vraag wat het ermee moet doen. Je lijf slaat het voor de zekerheid maar op, maar dit kan grote risico’s
met zich mee brengen. Je krijgt namelijk een verhoogde kans op borstkanker. Ook is er in verschillende wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat giftige metalen je hersenweefsel kunnen beschadigen. Aluminium is hierin een van de grootste boosdoeners, deodorant kan dus op lange termijn de oorzaak zijn van Alzheimer. Je zou dus eigenlijk wel moeten zweten, maar natuurlijk is het wel zo fijn om al die nare luchtjes te voorkomen.

Natuurlijke deodorant

Natuurlijk hangt er nu een groot vraagteken boven je hoofd over wat je dan wel moet gebruiken.
Er zijn verschillende middelen die je kunnen helpen bij het verliezen van nare zweetgeurtjes, maar een van de gemakkelijkste oplossingen is een natuurlijke deodorant die niet beschikt over aluminium, parabenen of conserveringsmiddelen die invloed hebben op je gezondheid of je hormoonlevels.

Geen nare luchtjes

Een natuurlijke deodorant zal niet in zijn geheel voorkomen dat je niet zal gaan zweten, maar het helpt in ieder geval wel tegen alle luchtjes die vrij komen. Kijk eens goed rond naar de mogelijkheden die er zijn. Zoek naar drogisten die ook echt weten wat ze in het assortiment hebben en jou meer kunnen vertellen over een bepaalt deodorant merk en waar het voor staat. Vaak zijn dit specialisten die jou de nodige informatie bij kunnen brengen over de merken die af- of juist aan te raden zijn.

Lees ook eens onze blog over de voordelen van de sportschool!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *