Welke sauna handdoek moet ik kopen?

Een sauna handdoek zijn essentieel als je naar de sauna gaat. Een slecht drogende, ruwe handdoek is vervelend. Om de juiste handdoek te kopen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Absorptievermogen

De belangrijkste eigenschap van een handdoek is misschien wel een goed absorptievermogen. De beste materialen om te kiezen zijn katoen en bamboe. Zowel katoen als bamboe hebben een groot absorptievermogen. Een handdoek van bamboe is over het algemeen zachter dan een katoenen handdoek en neemt meer water op dan een katoenen handdoek. Bamboe is bovendien ook nog antibacterieel en milieuvriendelijk. Een ander voordeel van bamboe is dat bamboe beter reageert op temperatuutverschillen. Als het warm is zetten de vezels uit en als het koud is dan krimpen de vezels juist weer.

Als je een handdoek hebt is het belangrijk om hem goed te verzorgen, zodat het absorptievermogen goed blijft. Om ervoor te zorgen dat je handdoek hun kwaliteit houden kun je het beste geen wasverzachter gebruiken. Wasverzachters zorgen er namelijk voor dat het absorptievermogen van je handdoek afneemt. Ook is het niet verstandig om je handdoeken te strijken en te drogen in een droogtrommel. Dit beschadigt namelijk de vezels en zal je handdoek minder snel water opnemen.

Handdoek grootte

Als je naar de sauna gaat kun je het beste een grote handdoek gebruiken. In de sauna wil je namelijk een handdoek hebben die groot genoeg is, zodat je hem om je heen kan wikkelen. Daarnaast heb je een groter absorptievlak. Hoe groter de handdoek, hoe groter het absorptievlak. Hierdoor heb je minder snel last van een natte handdoek.

Gewicht

Een ander belangrijk onderdeel is het gewicht van de handdoek. Het gewicht van de handdoek is een belangrijke indicatie voor het droogvermogen van een handdoek. Meestal zijn handdoek zwaarder dan 550 gram per vierkante meter van goede kwaliteit.

Omslagdoek

Een handdoek is soms moeilijk om je heen te slaan en er is een mogelijkheid dat hij van je afglijdt. Er zijn sauna handdoeken op de markt die veel makkelijker als omslagdoek te gebruiken zijn. Dit zijn sauna handdoeken met special klittenband. Hierdoor kan de handdoek niet meer afzakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *