lenzen

Weg met wallen na een onderooglidcorrectie

Wallen geven je gezicht een vermoeid uiterlijk en met een onderooglidcorrectie worden deze netjes weggewerkt. Het is erg vervelend om constant te horen hoe moe je er uitziet terwijl je dit helemaal niet bent. Als je in de spiegel kijkt, zie je iemand die je niet herkent en die niet vertegenwoordigt hoe jij je voelt. Wallen kunnen onzekerheden opleveren, kunnen depressies veroorzaken en kunnen ervoor zorgen dat jij je nooit jezelf voelt. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen met een onderooglidcorrectie.

Een onderooglidcorrectie voor wallen die niet weggaan

Iedereen heeft wel eens wallen en dan is een onderooglidcorrectie lang niet altijd nodig. Deze wallen trekken weg als je goed voor jezelf zorgt en goed slaapt. Gezond eten, niet roken en drinken en een goede nachtrust doen wonderen voor wallen. In sommige gevallen trekken de wallen niet meer weg en zijn het zakjes met vel en vet geworden die met geen make-up meer te verbergen zijn. Als deze wallen jou dusdanig beïnvloeden dat je je er ongelukkig van voelt, dan is een onderooglidcorrectie in ieder geval het overwegen waard.

De procedure

Een onderooglidcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving in de kliniek zelf uitgevoerd. Je voelt er niets van, maar je bent wel wakker. Je hoeft er niet voor naar het ziekenhuis. Er wordt een kleine snede gemaakt aan de binnen- of de buitenkant van het onderooglid. Hier zie je later niets meer van. De wallen worden via het sneetje weggewerkt en glad getrokken. Alles wordt netjes gehecht en na een korte rustperiode mag je dezelfde dag alweer naar huis. Zorg er wel voor dat je iemand regelt om je op te halen, want je mag vanwege de zwellingen niet rijden.

Het herstel

Herstellen van de correctie gaat vrij snel. De eerste dagen moet je het rustig aan doen en moet je de ogen koelen. Om zwelling en bloeduitstortingen tegen te gaan, slaap je met een extra kussen, zodat je hoofd omhoog ligt. Na een week worden de hechtingen verwijderd en begin je het resultaat goed te zien. Je ziet binnen twee weken nauwelijks meer dat je een operatie hebt gehad en je wallen zijn aanzienlijk minder prominent aanwezig. Blijf een paar maanden uit de felle zon en ga niet onder de zonnebank. Na zes weken zal de dokter je oproepen voor een laatste controle om te zien of alles goed is geheeld. De resultaten van een onderooglidcorrectie blijven 15 jaar lang zichtbaar.

Bijna geen risico’s

Aan de procedures zoals boven beschreven zijn nauwelijks risico’s verbonden. Houd je je goed aan het nazorg protocol, dan zal het herstel voorspoedig gaan. In enkele situaties kan je oog gaan infecteren, kunnen er bloeduitstortingen ontstaan of kan je ooglid zijn gevoel verliezen. Dit komt nagenoeg nooit voor. Het belangrijkste is dat jij na de onderooglidcorrectie weer vrolijk en zelfverzekerd in het leven staat. Dan is een uurtje onder het mes en een paar weken herstel wel waard. Plan via www.abc-clinic.nl een vrijblijvend consult in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *