Wat zijn de beste DIY gel nagellak sets?

DIY (Do It Yourself) is een steeds vaker gebruikte term, het internet is tenslotte een perfecte plek om je creativiteit te delen en inspiratie op te doen, niet zo gek dat er een hele ‘doe het zelf’ scene is ontstaan waardoor er meer vraag komt naar allerhande producten.

Al jaar en dag zijn vrouwen met hun nagelverzorging bezig. Waar het vroeger nog heel erg enkel de verzorging was werd het al snel een verlengstuk van je fashion representatie. Eerst met mooie kleuren, later zelfs veel creatiever door er glitters aan toe te voegen, neon kleuren te gebruiken en of zelfs glanzende of matte nagellakjes te gebruiken. Kijk voor meer inspirerende make-up blogs hier.

Er was een tijd en nog steeds dat vrouwen hiervoor naar een nagelstudio gaan. Maar ook op dit gebied ontstaat langzaam maar zeker een heuse DIY scene en zie je steeds vaker gel nagellak sets zoals die van de inmiddels van TV bekende Pink Gellac.

Maar wat is dit precies en hoe werkt het?

Om mooie glanzende en verzorgde nagels te hebben die lang mee gingen, was voorheen je enige optie nog de nagelstudio. Door de komst van Pink gellac en soortgelijke kun je dezelfde kwaliteit en duurzaamheid behalen terwijl je gewoon thuis zelf je nagels lakt.

Op deze website kun je een uitgebreide Pink Gellac review incl stappenplan lezen. Het process bestaat namelijk uit een paar verschillende stappen. Het komt er op neer dat je door een combinatie van een basislaag, de gewenste kleur en een toplaag je nagels mooi glanzend en lang er verzorgd uit kunt laten zien. 3 lagen dus die je door middel van een led UV lamp uit hard.

Pink Gellac en alternatieven.

Ik spreek uit ervaring en ken meerdere dames die ook Pink Gellac hebben en daar zeer tevreden over zijn. Ondanks dat het een hele bekende gel nagellak thuisstudio set is. Is de kwaliteit hoog en de klantenservice tip top. 

Natuurlijk zijn er tal van andere doe het zelf nagellak setjes te krijgen. Ik hoor namelijk ook vaak van vrouwen dat je deze op bijvoorbeeld AlieXpress of Wish kunt bestellen. Echter zou ik hier voorzichtig mee zijn. Het is altijd even zoeken naar de juiste nagellakjes en setjes en over het algemeen betaal je wat minder dan dat je voor Pink Gellac moet betalen, toch zou ik er voorzichtig mee zijn. De producten voldoen namelijk niet aan de europese richtlijnen die betrekking hebben op je gezondheid. 

De producten die je op deze websites kunt bestellen worden allemaal in China gemaakt en daar zijn de regels heel anders. Vaak zitten er in dit soort producten evenals andere plastic producten hoge doseringen van kankerverwekkende producten. Echter met nagellak kan dat erg schadelijk zijn omdat je het op je nagels en huid gebruikt. 

Er zijn wat dat betreft geen garanties en raad ik je aan om hier voorzichtig mee te zijn. Pink gellac en andere sets die gewoon in Europa worden gemaakt en aan de richtlijnen voldoen kun je prima gebruiken. Je betaald dan wel wat meer dan voor de Chinese varianten, maar ik mag toch hopen dat je gezondheid je wat waard is.

Ook wat betreft de kleuren is er geen reden om deze elders goedkoper te bestellen. Op de website van Pink Gellac hier, of in de eerder vermelde review kun je zien welke kleuren nagellak er allemaal beschikbaar zijn. Er komen maandelijks nieuwe kleuren bij die helemaal voldoen aan de nieuwe trends van het moment.

Zelf doen of toch liever naar de nagelstyliste?

Soms is het leuk om jezelf te verwennen met een bezoek aan de nagelstyliste zodat je je nagels laat lakken en je even kunt ontspannen. De kosten hiervoor lopen al snel op als je vaker gaat en de gemiddelde vrouw wil toch om de paar weken weer haar nagels verzorgen.

Een doe het zelf gel nagellak set voor thuis brengt deze kosten flink naar beneden. Vaak heb je zo’n set er na twee keer al uit en voor de kwaliteit hoef je het ook niet te laten want de producten die nagelstylisten inkopen bij de groothandels zijn van dezelfde kwaliteit als die van bijvoorbeeld Pink gellac.

Ook de ontspanning is dichtbij huis te vinden, omdat een uurtje bezig zijn met je nagels gewoon ontzettend ontspant is mijn ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *