Waarom gelnagels de beste zijn

Waarom gelnagels de beste zijn

Even lekker je nagels laten doen is een heerlijk uitje en een goede vorm van zelf zorg. Dat hebben we allemaal wel eens nodig. Maar wat kun je het beste laten doen bij de nagelsalon? Ik raad gelnagels aan. Dit is een soort kunstnagel met veel voordelige eigenschappen.

Zacht en flexibel

Veel gelnagels worden gezet op basis van een rubber base gel. Dit is een bijzondere gel die zijn naam verleent aan de zachtheid en flexibiliteit die het de nagel geeft. Het is dus niet gemaakt van rubber, maar geeft wel de eigenschappen en voordelen van rubber. Een gelnagel is zachter en wat meer flexibel dan andere soorten kunstnagels zoals acrylnagels. Door deze eigenschappen buigt de nagel een beetje mee wanneer je deze stoot. Hierdoor zal een gelnagel minder snel breken of beschadigen dan andere soorten kunstnagels. Een ideale optie dus als je meer met je handen werkt, maar wel wil genieten van een mooie langhoudende manicure.

Sterke hechting

Zoals ik al zei bieden gelnagels een langhoudende manicure. Dit komt omdat de gels waarmee gelnagels worden gemaakt erg goed kunnen hechten aan je eigen nagel. Dit komt door de bijzondere consistentie van de gels. Een goede set gel nagels kan tot wel vier weken blijven zitten. Dat is zo lang dat je nog eerder last krijgt van uitgroei dan van beschadigingen. Afhankelijk van hoe snel je nagels groeien zou het dus kunnen zijn dat je de uitgroei nog eerder dan die vier weken wil laten vullen.

Verlenging

Hoewel gelnagels dus wat zachter en meer flexibel zijn, zijn ze uitstekend te gebruiken voor nagel verlenging. Als je dus altijd al baalde van je eigen korte nagels, treur niet langer! Neem een mooie set gelnagels. Ze kunnen in alle lengtes en vormen gemaakt en gevijld worden. Zodra ze verlengd zijn heb je ook meteen een stuk meer ruimte voor een bijzondere nail art. Of verleng ze maar een klein stukje en ga voor een natuurlijke look.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.