zonnebrand

Verbrand? Doe dit niet (en dit wel)!

De zomer is in volle gang en dat betekent lekker veel zonuren! Heerlijk natuurlijk, maar niet als je er te lang in hebt gezeten. Wie flink verbrand is door de zon, heeft daar behoorlijk last van. De last kan bovendien lang aanhouden. Hier wat do’s en don’ts voor degenen die een rood huidje hebben!

Do’s

Een verbrande huid laten genezen kost tijd. Hier zijn wat tips voor een snel en beter herstel.

  • Drink water! Er zijn talloze redenen om voldoende water te blijven drinken, en dit is er nog een. Water drinken voorkomt het risico op uitdroging, wat verhoogd wordt door verbranding.
  • Verkoel je huid. Een verkoelende crème of lotion kan de truc doen als je geen blaasjes op de huid hebt. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Gebruik dan een koud kompres of natte doek.
  • Smeer voldoende verzorgende lotion (uitsluitend op onbeschadigde huid!). Let wel op dat deze de huid niet irriteert! Vraag je apotheek of drogist welke het beste werkt.
  • Vermijd de zon, ook als de verbranding nog in een vroeg stadium is.

Don’ts

Wie verbrand is en hier verkeerd mee omgaat, kan de genezing verstoren en zelfs de problemen verergeren. Wees daarom verstandig en volg bovenstaande tips op voor een beter en sneller herstel. Wil je zeker weten dat je niets verkeerd doet? Let dan ook op onderstaande tips:

  • Je zou denken dat ijs op de huid houden helpt. Als je direct contact maakt tussen een ijsblokje en de verbrande huid, kan dit de beschadiging echter juist erger maken! Wikkel het ijs dus altijd in iets, bijvoorbeeld een handdoek of washandje.
  • Een dikke crème of gel gebruiken om de verbrande huid te verzorgen. Wanneer een dikke laag op je huid gesmeerd wordt, zorgt deze juist dat de warmte in je huid blijft zitten. En die warmte wil je juist kwijt!
  • Crèmes met geurstoffen smeren. Als je last hebt van een pijnlijke of gevoelige huid door verbranding, moet je lekker ruiken even op de tweede plaats zetten. Geurstoffen kunnen de huid namelijk alleen maar aantasten.

Met deze tips ben je helemaal klaar voor de zomerzon. Met dank aan https://www.medicijnkopen.com/!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *