MiraDry tegen overmatig zweten

Overmatig zweten is een aandoening die ook wel hyperhidrosis genoemd wordt. Zweten is een natuurlijk proces en iedereen zweet. Het is immers het natuurlijke afkoelsysteem van ons lichaam. Bij hyperhidrosis is er vaak geen oorzaak toe te wijzen aan de aandoening en zweet u vaak alleen overmatig op een specifiek deel van uw lichaam. Het overmatig zweten is niet prettig en er zijn behandelingen die dit overmatig zweten kunnen verhelpen. In deze blog leggen wij alles over de MiraDry behandeling uit wat u moet weten. Lees snel verder hoe deze behandeling u van uw probleem afhelpt!

Hyperhidrosis

Vaak is het moeilijk om een oorzaak toe te wijzen aan het overmatig zweten. Het is waarschijnlijk dat het door een prikkel in de hersenen komt die ervoor zorgt dat u gaat zweten. Hyperhidrosis kan erfelijk zijn. Bij dertig tot vijftig procent van de mensen die last hebben van deze aandoening komt het overmatig zweten in de familie voor. Het zweten begint meestal in de pubertijd, dit geldt ook voor het overmatig zweten en de klachten kunnen lang blijven aanhouden.

MiraDry

Er zijn verschillende behandelingen die het zweten kunnen verminderen. Voor het overmatig zweten onder de oksels is de MiraDry behandeling een goede optie. Deze behandeling zorgt ervoor dat u permanent van het overmatig zweten wordt afgeholpen. Het MiraDry systeem geeft gedoseerd warmte af aan de plek waar de zweetklieren een overmatige zweetproductie aanmaken. Deze warmte wordt door middel van elektromagnetische energie afgegeven en dringt tot diep door in de huid. Hierdoor worden de okselzweetklieren uitgeschakeld en zorgt het voor een blijvend effect. Er wordt natuurlijk veel warmte afgeven op de bestemde plek, maar tegelijkertijd wordt de huid beschermd tegen oververhitting door het gebruik van een watergekoeld koelsysteem.

De behandeling duurt ongeveer een uur en uw huid wordt van tevoren verdoofd. Hierdoor is de behandeling nagenoeg pijnloos en zal de herstelperiode minimaal zijn. Het aantal behandelingen dat u nodig heeft zal afhangen van de effecten van de eerste behandeling. Tijdens de eerste behandeling wordt gemiddeld 82 procent van uw zweetklieren uitgeschakeld en omdat de zweetklieren niet kunnen herstellen, zal dit ook zo blijven.

Een goede nazorg is belangrijk na de behandeling. Na de MiraDry behandeling worden uw oksels goed schoongemaakt en gekoeld met icepacks. Daarnaast mag u paracetamol tabletten innemen. De eerste dagen is het vooral heel belangrijk om de huid goed te koelen om zo de zwelling en pijn tegen te gaan. Zorg er dus voor dat u altijd een lekker koude ice packs heeft klaarliggen.

Marco van Coevorden

Wilt u van uw hyperhidrosis af en bent u benieuwd naar de MiraDry behandeling of heeft u andere vragen over het overmatig zweten? Neem dan contact op met Marco van Coevorden of kijk op marcovancoevorden.nl. Hij helpt u graag verder met uw overmatig zweten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *