Gellak gebruik je makkelijk thuis!

Gellak gebruik je makkelijk thuis!

Gelnagels zijn erg populair. Dat komt omdat dit een erg stevige techniek is om kunstnagels te zetten die super egaal en glanzend zijn en lang mooi blijven. Gelnagels hebben enorm veel voordelen maar hebben ook een groot nadeel. Je moet ervoor naar de nagelsalon. Gelukkig bestaat er gellak.

Gellak

Gellak lijkt op gewone nagellak. Je brengt het ongeveer zo gemakkelijk aan als normale nagellak en dat doe je gewoon lekker thuis. Maar gellak is veel sterker en langduriger dan normale lak. Dit komt door de bijzondere formule en doordat je de nagels als het ware ‘droogt’ onder een UV/LED lamp. Een gellak van goede kwaliteit kan erg lang blijven zitten. Die van Yinger Cosmetics blijft bijvoorbeeld wel 14 dagen mooi.

Gellak aanbrengen

Gellak aanbrengen is niet heel anders dan het aanbrengen van normale nagellak. Het verschil zit vooral in het laten uitharden van de lak onder een speciale UV/LED lamp. Voor een optimaal resultaat bereid je je nagels voor door je nagelriemen een beetje weg te duwen en je nagels goed schoon te maken. Hiervoor kun je een speciaal ‘prep & clean’ product gebruiken, wat aceton of gewoon je handen goed wassen. Daarna breng je als eerst een laagje primer aan die je aan de lucht kan laten drogen. De primer laat een plakkerig laagje achter, raak dit niet aan. Breng dan de base coat aan en laat deze uitharden onder de lamp volgens de instructies. Dan kun je je favoriete kleur en een top coat aanbrengen ook volgens de beschrijving. Om het helemaal af te maken verwen je je nagelriemen nog met wat nagelriem olie.

Gellak verwijderen

Gellak blijft zo lang goed zitten, dat ik me kan voorstellen dat je al toe bent aan een nieuw kleurtje voordat je vorige kleurtje eraf is gesleten. Gellak verwijderen gaat wel iets anders dan normale lak eraf halen. Gellak is veel sterker dan gewone lak en heeft dus een speciale aanpak nodig. Om je nagelriemen te beschermen breng je eerst wat nagelriem olie aan. Daarna kun je voorzichtig het bovenste laagje van de gellak eraf vijlen zodat de aceton in de volgende stap goed z’n werk kan doen. Om de gellak echt te gaan verwijderen gebruik je een sterke aceton in combinatie met speciale remover wraps. Je pakt je vingers hiermee in en dit mag 10 tot 15 minuten inweken. Daarna kun je de wraps met een draaiende beweging verwijderen en kun je je handen verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *