vochtige huid

Droge huid? Tips om dat minder te maken

Heb je een droge huid? Samen met een heleboel andere meiden. Maar er is zeker wat te doen aan een droge huid! In dit artikel geven we je extra tips om te zorgen dat jouw droge huid minder wordt of weggaat natuurlijk. Hopelijk heb je er iets aan en zorgt het voor een betere huid.

Oorzaak

Een droge huid heeft vaak een oorzaak. Probeer deze oorzaak te vinden en kijken waardoor het komt. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het wasmiddel, de douchegel of je shampoo. Ook cosmetica kan zorgen voor een droge huid. Probeer minimaal 6 weken nieuwe producten voordat je verschil gaat zien.

Douchen

Pas je ritueel aan. Douche je heel warm? Probeer wat kouder te douchen en niet te lang. Gebruik wasgel die goed voor je huid is en niet uitdroogt (zoals met kokos) en na het douchen smeer je lichaam in met bodylotion of olie.

Gezicht

Je gezicht vraagt vaak wat extra aandacht bij een droge huid dan de rest van je lichaam. Kies voor een zachte dagcrème die voedende plantaardige oliën bevatten. Hierdoor wordt je huid goed gevoed, maar niet geïrriteerd door andere stoffen die erin zitten.

Van binnen

Niet alleen van buiten zijn er mogelijkheden om je huid minder droog te maken, ook vanbinnen. Drink elke dag genoeg water, zo’n 2 liter per dag (dit is trouwens ook erg gezond). Ook is het belangrijk dat je sporten, slapen en ontspanning in balans krijgt.

Roken

Roken is natuurlijk superslecht voor je huid. Je huid gaat ervan hangen en je krijgt sneller rimpels dan iemand die niet rookt. Je krijgt een grauwere uitstraling en diepere rimpels. Stop daarom met roken, het helpt ook voor een droge huid.

Hopelijk werken deze tips voor jou en heb je er wat aan. Veel succes met het verzorgen van je huid!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *