De beste manieren om ongewenste haargroei te verwijderen

Beharing kan storend zijn. er zijn veel manieren om storende haargroei te verwijderen. Het verschil zit hem in de snelheid waarmee de haartjes terug groeien.

De makkelijkste oplossing – scheren

Uiteraard is de makkelijkste oplossing om je haar weg te scheren zoals bij baardgroei ook gebruikelijk is. Toch zijn er meerdere redenen waarom scheren ongewenst is. Vooral op gevoeliger plekken zul je liever niet scheren. Scheren kan namelijk aardig wat irritatie opleveren. Vooral wanneer je een bot scheermes gebruikt, of ondeugdelijk scheerschuim. Daarnaast kost scheren tijd, en groeien de haren in hun normale tempo terug. Wanneer je plekken wil scheren waar je eigenlijk niet goed bij kan (zoals de rug) is het extra vervelend dat je het steeds opnieuw moet doen

Waxen/epileren

Bij waxen en epileren komt het er op neer dat de haartjes inclusief het haarzakje in zijn geheel verwijderd wordt. Het verschil zit hem in de grootte van het huidoppervlakte dat je onthaard wilt hebben. Bij grote oppervlakten worden doorgaans waxmethodes gebruikt. Bij kleine huidoppervlakten worden de haartjes verwijderd met pincetjes of naalden. Dit kun je laten doen bij een schoonheidsspecialist, of zelf doen met een epileerapparaat. Het voordeel van deze methoden is dat het altijd een glad resultaat geeft en dat het iets langer duurt voordat de haartjes terugkeren. Het nadeel is dat sommige mensen deze methoden als behoorlijk pijnlijk ervaren.

Laseren

Bij laserontharing worden haarzakjes doormiddel van een laser uitgeschakeld. Bij deze methode blijft de haargroei het langs weg. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is laserontharing pijnloos en wordt de huid niet beschadigd. Pijnloos laser ontharen kan door hightech moderne apparaten, bijvoorbeeld de Soprano ICE laser.  Nadelen voor deze methode bestaan er eigenlijk niet. De prijs van laserontharing lijkt misschien op het eerste ogenblik hoog, maar op de wat langere termijn bespaar je hiermee kosten omdat je niet hoeft te scheren of niet naar de schoonheidsspecialist moet. Daarnaast is laserontharing voor iedereen bereikbaar. Denk aan prijzen rond de 100 euro voor kleine oppervlakten, of een paar honderd euro voor grotere oppervlakten.

ontharing crème

Ontharing crème is een crème die haartjes laat oplossen waardoor ze verdwijnen. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te scheren. Je kan je dus ook niet snijden, en haartjes kunnen dus ook niet ingroeien. Het nadeel is dat deze methode niet altijd werkt. Bij dikkere haren duurt het vaak lang voordat ze verdwijnen, of ze verdwijnen zelfs überhaupt niet helemaal. Gelukkig is deze methode niet zo duur dus wellicht toch het proberen waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *