huidverzorging tips

De allerbeste huidverzorging tips

Wanneer het tot huidverzorging komt, is het heel belangrijk om er wel mee bezig te zijn. Je hoeft er natuurlijk niet elke dag een uur mee bezig te zijn. Maar het is wel belangrijk zodat je huid goed kan ademen en het haalt al de puistjes weg.

Slaap nooit met make-up

Nooit. Nooit. Echt nooit. Snap je het? Het is zo enorm slecht voor je huid. Neem alsjeblieft die twee of drie minuten voordat je naar bed gaat om je make-up ervanaf te halen. Je geeft dan ’s nachts de kans aan je huid om op adem te komen voordat je hem weer dicht plamuurt de volgende dag.

Reinig

Reinig je gezicht elke dag twee keer, als het even kan. Wanneer je opstaat en wanneer je naar bed gaat. Wanneer je opstaat is het sowieso fris om je gezicht even te wassen, dus waarom niet met reinigingszeep? Wanneer je naar bed gaat, is het ook fijn om je gezicht te wassen. Je haalt je make-up er toch al af, dus die ene 30 seconden kunnen er nog wel bij toch? Extra tip: zet een facewash in de douche neer wanneer je ’s ochtends doucht kun je dit er bij pakken zonder dat het veel extra tijd kost.

SPF

Wanneer je dagcrème gebruikt, gebruik alsjeblieft altijd met SPF erin. Dit is zonnebrand, ook in de winter kun je namelijk te veel zonlicht op je huid krijgen. Maar voornamelijk in de zomer is dit belangrijk: je hebt altijd een laagje zonnebrand op je gezicht. Daarna natuurlijk nog wel eroverheen smeren als je gaat zonnen.

Voor jouw huid

Kies de juiste producten voor jouw huid. Ben je nog jong? Dan heb je helemaal geen anti-ageing crème nodig. Ga naar een specialist en kijk met deze persoon wat voor huidtype jij hebt en wat handig is voor jouw gezicht om te gebruiken.

 

Hopelijk heb je wat met deze tips en kun je ervoor zorgen dat jouw huid mega gezond en fris wordt. Weg met de puistjes en oneffenheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *