Alles wat je moet weten over acrylnagels voordat je ze aanbrengt

Acrylnagels zijn al tientallen jaren beschikbaar. Je vindt ze gemakkelijk in nagelstudio’s zoals Ugly Duckling. De laatste tijd zijn ze populairder dan ooit. Dit kan worden toegeschreven aan een combinatie van beroemdheden, Instagram en onze maatschappelijke fixatie op nail art. Acryl is geweldig voor mensen die lengte en esthetiek aan hun nagels willen toevoegen. Ze kunnen dienen als canvas voor mensen die gedetailleerde nagel patronen waarderen. Acryl is geweldig voor degenen die zichzelf willen uiten via de nagels van hun handen. Als jij een van hen bent, wat houd je tegen?

Zijn acrylnagels veilig?

Acryl kan slecht zijn voor je nagels. De waarheid is echter dat ze niet schadelijker zijn voor je nagels dan andere soorten kunstmatige nagelbehandelingen. Er is altijd een mogelijkheid om bepaalde ongewenste effecten te ervaren bij het aanbrengen van acrylnagels. Het kan ernstiger worden als je niet de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om ze te behandelen. Het verwijderingsproces kan bijvoorbeeld je natuurlijke nagels aantasten. Gelukkig zal het geen blijvende schade aanrichten als het op de juiste manier wordt gedaan. Afgezien van het correct verwijderen van kunstnagels, moet je tussen professionele manicures en pedicures door ook wat tijd aan je natuurlijke nagels geven om te ademen. Het advies is om ongeveer elke drie tot zes maanden een pauze te nemen van acryl, om je natuurlijke nagels te revitaliseren. Zo voorkom je dat je echte nagels broos worden. Daarom is het uiterst belangrijk om professionals in nagelstudio’s zoals Alina Hoyo te bezoeken om je daarbij te helpen.

Kun je normale klusjes doen met acrylnagels op?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je je handen nog steeds gebruiken met acrylnagels. Het advies is echter om handschoenen aan te trekken voordat je klusjes gaat doen, zoals schoonmaken. Om de gezondheid van je handen en nagels te behouden, moet je ook een vochtinbrengende crème en nagelriemolie gebruiken. Vitamine E Nagelriemolie is een van de beste die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Door je manicure de juiste hoeveelheid zorg en aandacht voor detail te geven, kan deze op de lange termijn langer meegaan. Je mag geen acrylnagels gebruiken die hun normale levensduur gehad hebben. Zorg er ook voor dat je zo nu en dan de vullingen vervangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *