4 doeltreffende tips voor een gezonde huid

Een mooie, egale huid is de droom van veel vrouwen. In hun pogingen om dat te bekomen, grijpen ze naar allerlei wondermiddeltjes die het beoogde effect meestal niet opleveren. Daarom is het beter om het probleem bij de bron aan te pakken en zo op te bouwen richting een gezonde huid. Dat bewijzen ook deze 4 tips. 

# 1. Zet in op een gezonde levensstijl

Hoop niet dat allerlei wonderproductjes het wel oplossen, maar kijk toch eerst even naar jezelf. In zijn boek ‘Je bent wat je eet’ schrijft Prof. dr. Tiny van Boekel dat alles in je lichaam afkomstig is van wat jij ooit gegeten hebt. Ook voor je huid is dat het geval. Alcohol, vette friet, extra mayo, een vleugje tabak en weinig slapen: het heeft echt wel een impact op je huid. Begin daarom eerst te werken aan een gezonde levensstijl. Slaap voldoende, eet evenwichtig en kies voor gezonde snacks. En ja, je shag kan je ook maar beter weggooien. De productjes die je koopt helpen je dan misschien wel op korte termijn, maar het blijven toch vooral oplapmiddeltjes als je ze louter gebruikt om je ongezonde levensstijl te verdoezelen.

# 2. Reinig en behandel de huid

Vervolgens is het belangrijk om je huid schoon te houden. Ook dit heeft een preventief kantje. Zo moet je bijvoorbeeld tijdig het beddengoed vervangen zodat je ’s nachts niet helemaal bezweet ligt te woelen. Hoe dan ook zal je ook dan je huid goed moeten reinigen. Zeker bij het gezicht is dat het geval en daar kan je eventueel ook een (verdunde) gezichtsreiniger gebruiken. Vergeet vervolgens niet om je huid opnieuw te hydrateren. Hierbij is het vooral belangrijk dat je kiest voor een product dat past bij je huidtype. La Roche Posay heeft bijvoorbeeld een brede collectie gezichts- en lichaamsbalsems voor vrijwel alle huidtypen.

# 3. Gebruik altijd zonnebrandcrème

De fout die veel mensen maken is dat ze enkel zonnebrandcrème gebruiken wanneer de zon zichtbaar aanwezig is. Het klopt inderdaad dat de UVB-stralen, de uv-stralen die ervoor zorgen dat je een Elmo-lookalike wordt, veel minder goed doordringen op bewolkte dagen. Maar de UVA-stralen zijn altijd aanwezig, dit zijn stralen die diep doordringen in de huid maar je geen rode huid opleveren. Zelfs op een bewolkte dag, of tijdens de winter. De enige manier om je daartegen te bewapenen is door te kiezen voor een zonnebrandcrème die beschermt tegen veroudering en door echt dagelijks te smeren als je de deur uitgaat.

# 4. De juiste primer en foundation gebruiken

Make-up is op zich niet vernietigend voor je huid, de producten moeten ten slotte aan strikte regels voldoen, maar slechte make-upgewoonten zijn dat wel. Gebruik bijvoorbeeld altijd een primer. Zo’n primer legt een beschermlaagje op je huid waarop je dan de make-up aanbrengt. Onder andere de Superprimer van Clinique is een goed idee. Kies daarnaast voor een goede foundation met niet te veel conserveringsmiddelen die voor irritaties kunnen zorgen. Een poederfoundation krijgt daarom de voorkeur, maar als je veel rimpels hebt is een goede siliconenfoundation eveneens een goed idee. En als je echt helemaal zeker wil zijn? Gebruik dan natuurlijke make-up. Een pluspunt is dat natuurlijke make-up meteen ook beter is voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *