Spotrepair: revolutionair autoschadeherstel

Spotrepair: revolutionair autoschadeherstel

Het is nieuw op de markt. Heb jij al gehoord van spotrepair? Het is een vorm van autoschadeherstel die over is komen waaien uit Engeland en Amerika, waar het smart repair heet. Het is een innovatie waarmee kleine cosmetische schades als krassen en deuken binnen enkele uren hersteld zijn.

De leveranciers van autolakken hebben nieuwe technieken ontwikkeld waardoor autolak tegenwoordig sneldrogend is en in één keer dekt. Daarnaast is de meetapparatuur verbeterd. De monteur kan zeer precies meten welke kleur lak er gemengd moet worden. Daarmee is het risico op kleurverschil tegenwoordig steeds kleiner en hoeft er niet gespoten te worden op delen die in eerste instantie helemaal niet beschadigd waren.

Plaatselijk herstel

De nieuwe innovaties springen in een gat in de markt. Meer dan één op de twee Nederlandse automobilisten rijdt rond met een kleine cosmetische schade, omdat het simpelweg niet aantrekkelijk is om deze te laten herstellen. Maak je gebruik van de autoverzekering, dan betaal je ontzettend veel in verloren no-claimkorting. Ga je naar een traditionele schadehersteller met cash, dan hoef je niet met minder dan duizend euro aan te komen.

Dat moet anders kunnen, dachten de leveranciers van autoschadeherstelproducten en nieuwe spelers op de markt. Zij gingen aan de slag om een automobilist met een kleine deuk of kras zo snel en goedkoop mogelijk te helpen. Het resultaat was spotrepair. Nu het zo’n succes is in het buitenland, zie je ook in Nederland steeds meer aanbieders. Google even op spotrepair en er komt zo een lijstje betrouwbare partijen met goede reviews naar boven.

Bumperreparatie met spotrepair

Veruit de meeste kleine schades ontstaan op de bumper. Deze is gemaakt om klappen op te vangen en dat gebeurt helaas dan af en toe ook: een klap van een paaltje, een flinke tak of een trekhaak. Bumperreparatieis met spotrepair zo gefikst. De schade op de bumper wordt uitgedeukt, geëgaliseerd en overgespoten. Het is ongelooflijk, maar je staat echt binnen enkele uren alweer buiten!

Carrosserieherstel met spotrepair

Op de carrosserie komen ook vaak kleine schades voor. Denk hierbij aan een tikje tegen het portier of een paaltje. Daarbij zijn ook krassen helaas een veelvoorkomende schade op de carrosserie. Wanneer de schade aan de carrosserie niet groter is dan 80 centimeter, dan is deze vaak geschikt voor spotrepair.

Wil jij weten of jouw autoschade geschikt is voor spotrepair? Er zijn verschillende partijen die een online offerte aanbieden op basis van een schadeomschrijving en foto’s. Zo weet je niet alleen meteen of de schade te herstellen is, maar ook hoe veel het kost en hoe lang het duurt. Spotrepair is ook wat dat betreft revolutionair op de schadeherstelmarkt. Reden genoeg om het eens uit te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *