Regenwater hergebruiken, hoe werkt het?

In Nederland regent het eenmaal vaak, de vraag die al gelijk bij mensen omhoogkomt is hoe kun je regenwater hergebruiken? Het zorgt er namelijk voor dat je uiteindelijk flink kan besparen op je jaarlijkse kosten. In dit blog neem ik je mee in dit vraagstuk zodat jij binnen de kortste keren een dikke portemonnee overhoud en weet hoe regenwater filteren werkt!

Opvangen regenwater

Regenwater kan opgevangen worden met bijvoorbeeld een regenton. Een regenton hoeft niet duur te zijn, vaak kun je al regenton kopen vanaf de 50 euro, een kleine investering dus. De regenton kan hierna makkelijk worden aangesloten op de regenpijp.

Filteren van regenwater

Het enige probleem bij het opvangen van regenwater is dat dit water vaak vuil wordt. Hierbij raad ik daarom ook aan om een filter te installeren. De filter zal ervoor zorgen dat het vieze regenwater wordt gefilterd en klaar is voor gebruik. Let hierbij op dat het niet als drinkwater kan worden gebruikt. Het gefilterde regenwater kan gebruikt worden om bijvoorbeeld een toilet door te spoelen, in de wasmachine te gebruiken of de tuin te bewateren. Hiernaast zorgt de filter ervoor dat de leidingen in je huis waar het gefilterde water doorheen stroomt wordt beschermt, vies regenwater kan deze leidingen namelijk beschadigen.

Waar koop ik een regenwater filter?

Het is belangrijk om een regenwater filter te kopen die over een goede kwaliteit beschikt. Je wilt immers niet dat uiteindelijk de leidingen vervangen moeten worden door een slechte filter. Een vooraanstaand bedrijf in regenwater filters is verwarmingsshoponline. De regenwater filters van verwarmingsshoponline.be zorgen ervoor dat je binnen no-time aan de slag kunt met het hergebruiken van je regenwater!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *