Je auto verkopen: waar moet je op letten en wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je je auto wil verkopen wil je natuurlijk een zo goed mogelijke prijs, maar ook dat deze snel en makkelijk verkocht wordt.

In welke staat is je auto?

Misschien wel het belangrijkste bij de verkoop van de auto is de staat waarin deze verkeert. Wees eerlijk naar jezelf wanneer je auto niet in optimale staat is. andersom kun je voordeel halen uit het feit dat je auto wel in goede conditie is. Heb je onlangs nog onderdelen laten vervangen of (dure) reparaties laten uitvoeren? Vermeld dit dan zeker in je advertentie. Denk ook aan de APK vervaldatum, de staat van je banden en eventuele beschadigingen in het interieur of exterieur.

Auto zelf verkopen aan een particulier

Wanneer je de hoogste prijs wil voor je auto maak je de meeste kans om te slagen bij verkoop aan een particulier. Het nadeel hiervan is dat je vaak veel telefoon en mail krijgt van potentiele kopers. Uiteindelijk zullen de geïnteresseerden je auto willen bekijken. Hiervoor moet je misschien tijd vrijmaken. Ook zullen de geïnteresseerden waarschijnlijk een proefrit willen maken. Na dit alles is er nog geen garantie dat de auto verkocht wordt. Het is niet ongebruikelijk dat er tussen de twee en vijf geïnteresseerden willen komen kijken alvorens de auto wordt verkocht. Dit zal grotendeels ook afhangen van de staat van je auto.

Auto verkopen aan een bedrijf

Voor wie geen zin heeft in het gedoe dat komt kijken bij particuliere verkoop bestaat gelukkig de mogelijkheid om je auto aan een bedrijf te verkopen.  Als je een advertentie online zet gebeurt het vaak dat handelaren hierop reageren. Wie echt zeker wil zijn van een snelle verkoop zonder gedoe kan beter niet met de soms ‘louche’ autohandelaren in zee gaan.  Er zijn bedrijven die op basis van je kenteken direct een bod kunnen doen en je auto hiervoor daadwerkelijk willen ophalen. Zo kun je van tevoren inschatten wat je kan verwachten. Wil je bijvoorbeeld je BMW verkopen, dan krijg je een bod voor jouw exacte type BMW. Wij kopen uw auto wel en ikwilvanmijnautoaf.nl zijn voorbeelden van bedrijven die een bod kunnen doen op basis van je kenteken.

Auto inruilen

Je wilt je auto waarschijnlijk niet zonder reden verkopen. Vaak is de aanschaf van een nieuwe auto de reden van verkoop. Je bent op zoek naar een grotere, kleinere of je wil gewoon eens iets anders. Veel autodealers bieden de mogelijkheid om direct je oude auto in te ruilen. De inkoopwaarde van je auto kan afgetrokken worden van het aankoopbedrag van je nieuwe auto. Soms valt het bod op je auto tegen, maar dit is veruit de makkelijkste manier.

Welke verkoopmethode past bij jou?

Ga je voor snelle verkoop zonder gedoe? Verkoop dan je auto aan een dealer of handelaarsbedrijf. Ga je voor de hoofdprijs? Verkoop dan je auto zelf aan een particulier. Is je auto niet in optimale conditie? Ook dan kan het beter zijn om je auto aan een bedrijf te verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *