Hoe maak je je auto helemaal winterklaar?

Voor je het weet is het weer winter. Tijd dus om je auto klaar te maken voor de koudere dagen. In de winter heeft je auto wat extra aandacht nodig om optimaal te blijven werken, dus stel het winterklaar maken van je voertuig niet te lang uit. Wissel bijvoorbeeld op tijd je zomerbanden in voor winterbanden, en schaf een set automatten op maat aan. Benieuwd wat je allemaal te doen staat bij het winterklaarmaken van je auto? Lees snel verder, want we geven je een paar handige tips mee!

Werkt de antivries nog goed?

Met de winter komen ook de koude nachten. Gaat het vriezen, dan is het van belang dat de antivries in je auto nog goed werkt. Die zorgt ervoor dat je motor niet bevriest, ook wanneer de winter op zijn koudst is. Ook kun je de ruitenwisservloeistof vervangen door een antivriesvariant. Die vloeistof is blauw en bevriest niet wanneer je het op je ruiten spuit. Vriest het en gebruik je gewone ruitensproeiervloeistof, dan kan het gebeuren dat die vloeistof op je ruit bevriest en je hierdoor de weg niet meer goed kunt zien. Gebruik je de ruitenwisservloeistof met antivries, dan zal die niet bevriezen en helpt het de voorruit ijsvrij te houden.

Een nieuwe set automatten

Ook doe je er goed aan te kijken of de vloermatten in je auto aan vervanging toe zijn. Zijn de automatten versleten, dan kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Zo kunnen de matten loskomen en gaan schuiven, of kun je op den duur met je hiel een gat in de mat schuren. Tegenwoordig kun je gemakkelijk je automatten online kopen. Voer je merk en type auto in, en koop de automatten die speciaal voor jouw voertuig gemaakt zijn. Daarmee is ook het interieur van je auto weer helemaal bij de tijd.

Winterbanden

Ook in Nederland, waar er niet vaak een dik pak sneeuw op de weg ligt, doe je er goed aan winterbanden onder je auto te laten zetten. Deze winterbanden zorgen ervoor dat de remweg op besneeuwde of bevroren wegen korter is. Sneeuwt of ijzelt het, dan is het niet verstandig om zonder winterbanden de weg op te gaan. Je kunt er dus het beste voor zorgen dat de winterbanden al ruim voor deze tijd onder de auto zitten.

Rust je auto uit met accessoires

In de winter heb je verschillende accessoires nodig in de auto. Denk aan ruitontdooier, een ijsdeken voor op de voorruit en voldoende stevige ijskrabbers. Zorg er dan ook voor dat je deze spullen in huis hebt of in de auto hebt liggen. Bewaar de slotontdooier natuurlijk wel binnenshuis, want als je deze in je auto hebt liggen heb je hier weinig aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *