Say Yes! Zo koop je de beste bruidsschoenen

Je hebt een mooie jurk, een mooi bruidskapsel in gedachten en bijpassende lingerie voor de bijzondere dag. Nu alleen, misschien wel een van de belangrijkste items van je look, de schoenen. Maar hoe kies je de beste bruidsschoen? Wij geven je een aantal tips!

Op volgorde

Ga eerst op zoek naar de trouwjurk. Het mooiste is als je schoenen matchen bij de stijl en de kleur van je jurk. Als je de perfecte wedding dress hebt gevonden kan je op zoek naar de bruidsschoen. Op The Beautiful Bride Shop, de grootste online bruidswinkel in Nederland, vind je de nieuwste collecties van bruidsschoenen. Als je de perfecte schoen gevonden hebt, neem ze dan mee als je de trouwjurk gaat afspelden. Hierdoor wordt je jurk op de juiste lengte voor je bruidsschoenen.

Meten is weten

Het is belangrijk dat je schoenen lekker zitten. Meet daarom van tevoren je voeten goed op. Als je precies weet hoe lang en breed je voet is dan wordt de zoektocht naar bruidsschoenen al een stuk gemakkelijker, zeker als je je bruidsschoen online wilt kopen. Handige tip: ga niet ‘s ochtends je schoenen kopen. Door de dag heen zwellen je voeten een beetje op. Als je ‘s ochtends dus de perfecte schoen koopt kunnen ze ‘s middags een tikkeltje te klein zijn. Niets is zo vervelend als op de mooiste dag van je leven je schoenen te klein zijn. Een slimme meid is voorbereid!

Door de supermarkt…

Over voorbereiding gesproken, loop je bruidsschoenen in. Waarschijnlijk draag je je schoenen de hele dag dus het is belangrijk dat je er al een keertje op gelopen hebt. Draag ze bijvoorbeeld als je boodschappen gaat doen. Dan komt de zool al een keertje buiten waardoor hij minder glad wordt en je minder het risico loopt dat je uit glijdt. Als je wat hogere hakken hebt kan je leunen op je winkelwagentje, ideaal toch.

Kies een schoen die bij je past

Als je niet gewend bent om op hoge hakken te lopen, dan kan je die killer heels beter laten voor wat het is, hoe mooi ze ook zijn. Het belangrijkste van een bruidsschoen is dat ze lekker zitten. Je gaat ze als het goed is de hele dag dragen. Als je toch echt een hak wilt, kies dan voor een bredere hak. Je kan ook kiezen voor bruidsschoenen met glitters, it’s your time to shine baby!

Er zijn ook super veel bruidsschoenen met een platte zool. Als je in de zomer gaat trouwen zijn sandaaltjes of ballerina’s een favoriet. Let ook goed op dat de schoenen passen bij de trouwlocaties. Platte zolen lopen gelukkig veel makkelijker door het zand bijvoorbeeld!

Last but not least, let ook op het materiaal. Leren schoenen zitten vaak een stuk fijner. Maar voor in de zomer is leer heel warm, in dat geval kan je beter kiezen voor satijnen bruidsschoenen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *