Man met bretels

Yes! Terugkerende fashion items

We weten allemaal dat er in de mode een tijd is van komen en een tijd van gaan. Gelukkig zijn is er ook een tijd van terugkomen! Of het nu met snorren en baarden, interieur van de woning of om kleding gaat. Mode komt altijd terug.

De trend in vrouwenmode

Vandaag de dag zien we dat comfort en functionaliteit belangrijke aspecten zijn in de mode voor vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan de broeken. Deze waren bij vrouwen de broeken in de jaren ’90 die tot aan de navels werden opgetrokken. Daarna zakte de taille tot aan de bilspleet en werden de skinny jeans geïntroduceerd. Momenteel zien we weer dat de hoge taille helemaal terug is.

Dit geldt ook voor de “omvang” van kleding. Momenteel zien we dat alles weer wat ruimer geproduceerd wordt. Grote truien en wijde pijpen bij de broeken. Dit zagen we een jaar of 40 geleden ook en is weer terug van weg geweest.

De trend in mannenmode

Bij de mannen zien we ook steeds meer items van vroeger terugkomen. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de bretels. Een bretels kopen was een aantal jaar geleden nog een lachertje. Tegenwoordig zien we veel jongeren met een bretels lopen en wordt het ook veel gedragen bij een bruiloften.

Ook de heren hoeden zijn weer in opmars. Zeker bij de heren die al iets meer op leeftijd zijn zien we dat bijvoorbeeld een Stedson hoed goed gecombineerd kan worden met een overhemd en een Harris Tweed colbert.

Bij de mannen zien we ook dat de mode iets minder snel en ook minder rigoureus verloopt dan bij de vrouwen. Bepaalde “looks” kunnen daardoor ook vaker wat langer gedragen worden. Maar uiteindelijk zal er weer iets nieuws (of ouds) de kop opduiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *