zomerse kantoorkleding

Wat trek je aan op kantoor wanneer het zomer is?

Het zonnetje is doorgekomen, het is warm en de zwarte spijkerbroek is écht te warm geworden. Hoe kleed je je dan netjes zonder dat het te bloot is voor je werkgever? In dit artikel geven we je een aantal tips waar je naar kunt kijken wanneer je je moet aankleden voor op kantoor.

Wat kan wel?

Het is natuurlijk verstandig om even te kijken of jullie bedrijf een kledingprotocol heeft. Hier staat dan in wat van je verwacht wordt en wat dus wel of niet mag. Het hangt natuurlijk ook enorm af van in welke sector je werkzaam bent, maar het moet altijd zakelijk blijven natuurlijk.

Afleiding

Zorg dat je outfit niet teveel afleidt. En dit kan enorm moeilijk zijn, want wat voor iemand anders totaal niet afleidt, doet dat bij jou wel. Je kunt op zich met redelijk veel wegkomen, maar denk even na wat andere mensen hiervan kunnen vinden.

Tips voor vrouwen

Vrouwen hebben andere richtlijnen dan mannen, natuurlijk. In de zomer kunnen vrouwen best met blote benen naar buiten, maar denk wel dat je ze van tevoren even scheert, net zo fris wel. Een nette top zonder mouwen is natuurlijk ook akkoord, maar hierbij geldt ook: scheer jezelf en zorg dat je decolleté bescheiden blijft.

Presentatie of afspraak

Wanneer je een presentatie of afspraak hebt, moet je daar natuurlijk ook rekening mee houden. Kies daarom voor een rok die tot net boven de knie is (uiterlijk) en draag een jasje, colbertje of dun vestje tijdens de afspraak om net wat zakelijker te ogen.

 

Wanneer je een protocol hebt wanneer dat echt allemaal niet mag, kies dan voor luchtige kleding en stoffen. Een linnen pak bijvoorbeeld of een katoenen blouse. Draag ook dingen die wijder vallen zodat het niet gaat plakken. Verder, be yourself!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *