Waarom kruipt jouw bh omhoog, en wat doe je eraan?

Herken je het ook dat jouw bh niet lekker blijft zitten of dat er tussenruimte tussen je borsten en de bh zit. In deze gevallen draag je waarschijnlijk de verkeerde bh-maat. Daar hoef je niet gek van op te kijken want veel vrouwen dragen de verkeerde maat. Gelukkig zijn er voldoende oplossingen en tips.

Snijden de bh bandjes

Draag jij jouw bandjes op de meest losse stand, maar blijft het toch tegen je huid schuren of zelfs snijden. Behoorlijk vervelend natuurlijk, maar wat zegt dit over jouw bh? Het kan, dat je borsten zijn gegroeid en de bh te klein is geworden of je hebt destijds een te kleine bh gekocht. Laat jouw bh maat berekenen om miskoop te voorkomen en er zeker van te zijn dat deze bh wel goed past.

Strakke bh, die knelt

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat jij jouw bh op het loste standje draagt en dat het nog strak aanvoelt. Alsof je bh de hele dag op spanning staat om jouw lichaam heen. In dit geval kan het verstandig zijn om een nieuwe bh te komen met een grotere omvang. Dan biedt je jezelf meer ruimte en speling en voelt de bh toch weer prettiger aan tijdens het dragen.

Achterkant van BH kruipt omhoog

Wat houdt het precies in, dat jouw bh steeds omhoog glipt. Heel simpel, de huidige omvang is te groot. Je kan beter een omvangsmaat kleiner en een cupmaat groter hebben. Zeker weten dat je dan geen last meer hebt van een omhoog kruipende bh. Doe je oude, vervelende bh’s weg en ga voor een goed sluitende, nieuwe bh.

Een handig trucje

Wil je graag weten of je nu wel de goede bh-maat hebt, dan kan thuis eenvoudig het volgende uitproberen. Doe je armen omhoog, schud heen en weer en ga op je gevoel af. Merk je dat jouw bh kan bewegen en dat er genoeg speling is, dan is het prima zo. Is dit niet het geval, dan wordt het de hoogste tijd om jouw bh-maat opnieuw te laten berekenen.

Als je een nieuwe bh koopt, kan je tijdens het passen het best het meest losse haakje uitproberen. Door het wassen en dragen van de bh kan hij na verloop van tijd iets uitrekken. Gebeurd dit, dan kan je altijd nog een haakje strakker pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *