Waarom dragen we zoveel sneakers?

Sneakers, sportschoenen, gympies.. ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld.  Het zijn hoogstwaarschijnlijk de meest gedragen schoenen ter wereld. Eerlijk is eerlijk, wie draagt ze niet? Baby’s die nog niet kunnen lopen, worden al verwend met een nieuw paar sneakers. Maar ook ouderen dragen steeds vaker een sportieve schoen. Dan zijn er bovendien nog de echte sneakerfreaks en iedereen daartussenin. We all just love sneakers.

Je kunt je haast niet voorstellen dat ze nog geen eeuw geleden alleen werden gedragen tijdens een training of sportwedstrijd. Hoe kan het toch dat sneakers zo populair zijn? 

Sneakers zijn comfortabel

De sneaker zoals wij die nu kennen, kent zijn oorsprong bij de uitvinding van de rubberen zool begin twintigste eeuw. Al snel volgt een profiel aan de onderkant dat zorgt voor meer grip en een echte sportschoen is geboren. Hier ligt een van de belangrijkste kenmerken van de populariteit van de schoen: hij moet lekker zitten. En dat doen sneakers vandaag de dag nog steeds. Comfort is een onmisbare eigenschap van een fijne sneaker. En vaak de eerste reden dat we in groten getale voor sneakers vallen. Tegenwoordig is er extreem veel aandacht voor de pasvorm. Een zachte binnenzool, extra ondersteuning, prettige materialen die ademen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is over nagedacht.

Oneindig veel soorten sneakers

Het is ook daarom dat sneakers er in ongekend veel soorten zijn. De bekende merken kunnen eindeloos variëren. Zo zijn er verschillende modellen: hoog of laag en bijvoorbeeld de dikte van de zool verschilt (denk aan de populaire platformzool die het op dit moment erg goed doet). Materialen lopen ook uiteen van (kunst)leer, textiel/canvas, polyester, suède en mesh. En dan zijn er natuurlijk nog de vele kleuren en ontwerpen. Momenteel is de retro look erg geliefd. Vintage modellen sneakers die weer opnieuw worden uitgebracht. Of juist futuristische designs voor de echte durfals. Modellen als de Nike Air Max of de Vans Old Skool zijn klassiekers en blijven het altijd goed doen. 

Daarom dragen we ze allemaal

We zijn dus massaal sneakers gaan dragen. Gemakkelijk te dragen bij elke kledingstijl en ze geven je outfit net dat beetje meer power. Classy of sportief, dat heb je zelf in de hand. Een toffe uitstraling in combinatie met ultiem comfort maakt sneakers de perfecte schoenen voor iedereen. En met zoveel keus kunnen we er alsnog allemaal uniek uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *