Hoe wordt je mode (imago) stylist?

Veel vrouwen zijn dagelijks bezig met hun uiterlijke verzorging, de een meer dan de ander en sommige willen weer op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van mode en beauty. De vraag naar mode experts en stylisten groeit en kunnen op allerlei gebieden worden ingezet. En daardoor is het voor veel vrouwen mogelijk om in deze mode industrie te gaan werken om misschien wel je droombaan te verwezenlijken.

Welke soorten banen in de beauty en mode zijn er zoal?

Hierbij kun je denken aan personal shoppers die mensen helpen met hun styling en het kiezen van outfits. Dit kun je als freelancer of zzp’er doen, maar er zijn ook genoeg bedrijven die personal shopping ervaringen aanbieden al dan niet op afstand en online. Daarnaast kun je als stylist aan het werk voor TV en bijvoorbeeld bekende Nederlanders stylen. Maar ook online zijn veel niches te vinden waarin je direct als mode en beauty expert aan de slag kunt zoals het schrijven van expert blogs voor websites en of glossy’s.

Hoe wordt je kledingadviseur, beautyexpert of imago stylist?

Het begint met het hebben van een grote affiniteit voor kleding, fashion, beauty en alles wat met dit en deze lifestyle te maken heeft. Maar dan ben je er nog niet, interesse alleen is niet genoeg. Ten eerste zul je echt een vak moeten leren om daarna vervolgens ervaring op te doen. Je eigen affiniteit met mode en beauty is een goed startpunt maar een cursus en werkervaring maakt waarom bedrijven je in dienst willen nemen voor de speciale functie.

Welke cursussen kun je volgen?

Naast de vele cursussen voor visagie, nagelstyliste, kapper, en of om hier een studio in te beginnen zijn er ook alles omvattende cursussen zoals mode adviseur, personal shopper of imago stylist(e). Deze cursussen zijn allemaal op afstand te volgen middels een thuisstudie die je geheel kunt inrichten zoals jij dat wilt. Vindt bij Studie24.nl cursussen modestylist worden om een indruk te krijgen van de beschikbare opleidingen in deze branche.

Affiniteit en ervaring.

Wanneer je een cursus hebt afgerond kun je in feite gaan solliciteren op die droombaan als mode expert. Echter zullen ervaring en kennis van de markt een grote rol gaan spelen bij of je aangenomen gaat worden of niet. Het is daarom belangrijk om naast je studie ook continue bezig te zijn met de hele beauty lifestyle. Zorg dat je een workflow voor jezelf creëert waarmee je elke week op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en trends in het mode landschap. Zoals bijvoorbeeld de laatste horloge trends, of dat je weet wat de zomertrends van dit jaar voor heren zijn. 

Zorg dat je overal over mee kunt praten en misschien zelfs je toekomstige werkgever iets kunt leren wat hij of zij nog niet wist. Dit vergroot de kans om aangenomen te worden aanzienlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *