Een winterjas kopen?

De winter komt er weer bijna aan. Bereid je kind daarom weer goed voor! Is het dus weer tijd voor het kopen van een nieuwe kinder winterjas? De tips en tricks voor het kopen van de ideale winterjas staan hier onder voor je op een rijtje.

Tips & tricks

Het verschilt heel erg per kind en per ouder welke elementen er niet mogen ontbreken aan de winterjas. Zo kan het zijn dat de voorkeur uit gaat naar nieuw of juist tweedehands. Moet de jas milieuvriendelijk zijn en moet het voorzien van knopen of liever een rits? Met of zonder capuchon, een kort of een lang model en moet het waterdicht zijn. Er zijn zoveel eisen waar een jas aan kan voldoen!  

Een tweedehands winterjas kan ook helemaal geen kwaad. Kinderen groeien meestal zo snel dat ze hun oude winterjas aankomend seizoen al niet eens meer aan kunnen. Je kunt tweedehands winterjassen kopen, maar je kunt ook de oude winterjas van broers, zussen, neefjes, nichtjes en kennissen een nieuw leven in blazen. Het voordeel daarvan is dat je weet hoe het vorige kind met de jas is omgegaan en zo kan je inschatten hoe land jouw kind het nog kan dragen.

Kies voor duurzaam! Kindermerkkleding is vaak milieuvriendelijk en gaan lang mee. Een win win situatie! Veel kinderen spelen graag wild en een winterjas moet daarom zeker tegen een stootje kunnen. Als het je niet uitmaakt wat de prijs is van een jas is merkkleding een goede optie. 

Al met al gaat het er natuurlijk om waar jij en je kind je prettig bij voelen, dan kun je geen foute keuzes maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *