De leukste jurkjes komen uit Nederland!

Nederlandse vrouwen staan bekend om hun praktische kleding. Je kunt ze uittekenen in een comfortabele jeans en een bijpassend shirtje in de zomer, terwijl er in de winter wederom wordt gekozen voor jeans maar dan in combinatie met een trui of een vest. Toch?

Als het maar lekker zit

Als het om kleding gaat hebben Nederlandse vrouwen niet per se de allerbeste reputatie. Vraag het aan mensen die in andere landen wonen, en zij zullen de kledingstijl van de Nederlandse vrouw over het algemeen niet als ‘elegant’ beschrijven. ‘Praktisch’, dat komt een stuk meer in de buurt. Logisch misschien ook wel, gezien onze cultuur. Emancipatie is een groot goed, en alhoewel dat natuurlijk niet meteen betekent dat vrouwen zich ook maar meteen als mannen moeten gaan kleden, zie je wel de invloeden ervan in onze kledingkast. We zijn gewend om onze eigen boontjes te doppen, hetzelfde werk te doen als mannen en oh ja, we vervoeren ons behoorlijk vaak per fiets door het dagelijkse leven. Daar passen voor veel vrouwen vooral heel praktische kledingstukken bij. De jeans is volop vertegenwoordigd in de kledingkast van Nederlandse vrouwen, veel meer dan chique pantalons of mooie rokjes.

Er is hoop!

Toch lijkt er zo langzaam maar zeker een beetje verandering in te komen. Niet dat de gemiddelde Nederlandse vrouw zich op het gebied van stijl opeens kan meten met, pak hem beet, een Franse of Italiaanse vrouw, maar het begin is er.

Dat komt ook zeker doordat er steeds meer Nederlandse kledingmerken op de markt komen die zich qua maten en stijl heel goed richten op de Nederlandse markt, maar ons tegelijkertijd ook een beetje naar wat originelere, vrouwelijke kleding dirigeren.

Neem nu bijvoorbeeld het merk Juffrouw Jansen. Qua naam kan het bijna niet Nederlandser dan dat, toch? Wat dit merk ontzettend goed en slim doet is het aanbieden van een complete lijn, die naast praktische basics ook uit opvallende kledingstukken bestaat, vooral de jurkjes mogen er zeker zijn. Zo brengen zij langzaam maar zeker wat kleur in de Nederlandse kledingkast, de jurkjes van Juffrouw Jansen zijn namelijk lekker opvallend en schuwen een bijzonder patroon of knallende kleur niet.

Ook Smashed Lemon is een merk dat is gevestigd in Nederland. In hun collecties kom je nog veel meer jurkjes tegen, vaak met opvallende, bloemerige prints. Er zijn casual jurkjes, lekker voor in de zomervakantie, maar ook meer geklede items die je ook rustig naar kantoor aan kunt. Smashed Lemon is een lekker vrouwelijk merk, dat met vrolijke kledingstukken de Nederlandse vrouw steeds beter gekleed voor de dag laat komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *