De horlogetrends van dit voorjaar

Een horloge kan gezien worden als een écht mode-item. Het is een accessoire die voor vele mensen hun outfit helemaal compleet maakt. Als je op zoek bent naar een nieuw horloge is het natuurlijk wel zo leuk als je op de hoogte bent van de trends van dat seizoen. Het zou zonde zijn als je een horloge aanschaft die je volgend jaar niet meer leuk vindt, omdat deze niet voldoet aan het modebeeld. Daarom vertellen wij je graag meer over de horlogetrends van dit jaar, die ook volgend jaar nog doorgevoerd zullen worden.

Simpel design

Wat we steeds meer gaan zien, ook bij kleding en overige accessoires, is de eenvoud. Dit zien we terug in minimalistische ontwerpen. Bij horloges zie je dat de poespas verdwijnt en het design teruggaat naar een model met enkel een uurwerk met wijzers. Je zult dus minder extra functies op een horloge tegenkomen, zoals een chronometer of druktoetsen. Al deze functies zijn eigenlijk onnodig en daarom geldt voor zowel dit jaar als volgend jaar: less is more.

Horlogebandjes

Deze trend was vorig jaar al te zien en gaat zeker de komende tijd nog doorzetten. De bandjes van horloges zijn een belangrijk onderdeel geworden van de uitstraling. Op dit moment zijn metalen bandjes of mesh bandjes erg populair. Deze zijn meestal verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en roségoud. Alhoewel dit vooral bij vrouwenhorloges te zien is, kunnen ook mannen dit soort bandjes goed dragen. Een andere trend is het gebruik van dunne en smallere bandjes. Ook weer voor een minimalistische en retro look. Horlogebandjes van materialen zoals leer of textiel, zorgen ervoor dat het horloge licht oogt. Het komt iets informeler over.

De kleur blauw

Blauw en vooral donkerblauw is een zeer geliefde kleur voor horloges dit jaar. Deze kleur zie je niet alleen terug in horlogebandjes, maar ook in het uurwerk. Meestal wordt dit gecombineerd met aardekleuren, zoals grijs en bruin. Dit maakt het design net zo zakelijk, maar sprekender dan met bijvoorbeeld alleen de kleur zwart.

Klassiek en retro

Horlogestijlen die in de jaren ’50, ’60 en ’70 helemaal hip waren, gaan we ook dit jaar steeds meer terugzien. Deze modellen zijn vooral te herkennen aan een simpel en klein design en smal bandje met een vierkant klokje. De horloges hebben een vintage look, maar zijn wel voorzien van de modernste uurwerken. Dit soort modellen vind je in zowel in de winkels als op het internet. Via een online verkoopkanaal voor horloges kun je modellen vergelijken met elkaar en bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *