reiki

Wat is reiki?

Reiki is binnen een kort tijdsbestek ongekend populair geworden. Veel mensen bezoeken voor allerlei soorten klachten een zogenaamde reiki-healer. Reiki wordt door talloze behandelaars uitgeoefend en kan een positief effect hebben op iemand bij wie het wordt toegepast. Wat is reiki eigenlijk, hoe werkt het, hoe ziet een behandeling eruit en voor wie is reiki geschikt? In dit blogartikel vertellen wij er meer over.

Hoe werkt het?

Bij reiki wordt universele levensenergie (ki) doorgegeven via handoplegging. Er is dus sprake van energieoverdracht tussen een therapeut en patiënt. Reiki heeft niet als uitgangspunt om de reguliere geneeskunde te vervangen, maar kan hierop wel een aanvulling zijn. Het is een alternatieve geneeswijze en is afkomstig uit Japan. Waar mensen voorheen al snel grepen naar pillen en andere medicijnen, wordt er vandaag de dag ook gekeken naar alternatieve methoden om klanten te verminderen of te voorkomen.

Hoe ziet een reikibehandeling eruit?

Een reiki behandeling is erop gericht om energieblokkades op te heffen middels handoplegging. Een therapeut gebruikt hiervoor de handen op plaatsen in het lichaam waar bijvoorbeeld pijn aanwezig is. De reiki-healer zal er daarom alles aan doen om blokkades in energiebanen weg te nemen. Dit gebeurt middels energie uit de kosmos en niet zozeer door persoonlijke energie. Een eventuele disharmonie in geest, ziel of lichaam wordt op deze manier opgeheven.

Voor wie is reiki geschikt?

Reiki kan voor diverse klachten van toepassing zijn. Zo wordt het veelvuldig ingezet bij mensen die kampen met chronische vermoeidheid of griep. Daarnaast kan reiki ook helpen om verdrongen emoties of onderdrukte gevoelens op te heffen. De behandeling is echter niet alleen gericht op lichamelijke gezondheid, maar focust zich ook zeker op rust en ontspanning in zowel geest, ziel en lichaam. Uiteraard kun je altijd informatie inwinnen bij een reiki-therapeut of reiki ook in jouw situatie kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *