Wat is natuurlijke make-up?

Wanneer je s ’ochtends voor de spiegel staat en bezig bent met het aanbrengen van jouw make-up. Denk je er dan wel eens bij na, wat je nu eigenlijk op jouw gezicht aanbrengt? En wist je ook, dat er bijvoorbeeld behoorlijk wat giftige kool wordt verwerkt in mascara, om dit pikzwart te kunnen maken. Deze kool wordt ook gebruikt bij autobanden en inkt. Tijd dus om er bewuster van te worden en te weten, hoe het ook anders kan. 

Welke vrouw wil dat nou niet, er mooi uitzien en goed voor de dag komen. Dit gaat dan ook samen met make-up. Maar zelfs de grootste A-merken gebruiken lang niet allemaal natuurlijke make-up. Wat helaas dus schadelijk kan zijn voor je hormoonbalans in je gezicht. Maar wat houdt natuurlijke make-up precies in. Dat is heel simpel, in deze make-up producten wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Denk hierbij aan extracten van planten, natuurlijke kleur- en geurstoffen en essentiële oliën. Dit alles is veel beter voor jouw huid en verstoord de huidcellen en hormonen absoluut niet. 

De voordelen ervan

Heb je last van een gevoelige huid of ben je graag bewust bezig met zowel jou voeding als je lichaam. Dan kan natuurlijke make-up de oplossing voor je zijn. Een voordeel hiervan is al, dat het niet wordt getest op dieren. Ook is het milieuvriendelijk want alles wat in natuurlijke make-up wordt gebruikt is natuurlijk. Maar het grootste voordeel is wel, dat deze make-up geen klachten aan jouw huid kan veroorzaken en je ziet er nog steeds mooi en verzorgt uit.

Vergeet niet

Wanneer je nieuwe make-up gaat kopen, die op een natuurlijke wijze is geproduceerd, met natuurlijke ingrediënten. Je ook even naar de beschrijving moet kijken, want het kan zomaar zijn dat ze je foppen en je toch make-up koopt waarin veel synthetische stoffen aanwezig zijn. Als je nu make-up ziet met 100% natuurlijk. Wil dat niet zeggen dat het ook zo is, want dit mogen ze al vermelden wanneer er maar 1 natuurlijke ingrediënt aanwezig is. Bekijk daarom altijd op het etiket welke ingrediënten er in verwerkt zijn.

Wanneer je de overstap hebt gemaakt op natuurlijke make-up, merk jij geen verschil in jouw look. Maar op lange termijn wel aan je huid en je helpt hiermee ook mee aan een betere milieu! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *