Make-up tips voor de gevoelige huid

Make-up tips voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid kan soms best vervelend zijn. Je huid wordt snel rood waardoor je het gevoel hebt dat je meer foundation nodig hebt, maar van foundation krijg je ook sneller onzuiverheden. Het voelt onprettig aan je huid en ook het verwijderen van make-up is een delicaat klusje. Je hoeft make-up niet af te zweren als je gevoelig bent. Probeer gewoon deze tips!

Mascara

Een gevoelige huid gaat vaak gepaard met gevoelige ogen. Ik heb hier zelf ook veel last van. Als ik de verkeerde producten gebruik op mijn ogen krijg ik traanogen en voelen mijn ogen pijnlijk aan. Ik heb dan ook veel baat bij speciale mascara voor gevoelige ogen. De absolute budget topper voor gevoelige ogen is de ‘bye bye panda eyes’ mascara van essence. Deze is in elke Kruidvat en trekpleister te koop en kost nog geen vier euro! Daarnaast is het belangrijk om je mascara vaak genoeg te vervangen. Een mascara is eigenlijk maar drie maanden houdbaar na openen.

Verzorging

Een andere belangrijke tip voor mensen met een gevoelige huid is om je huid goed te verzorgen en klaar te maken voordat je aan je make-up begint. Zorg dat je je huid goed reinigt en hydrateert voor het aanbrengen van make-up. Goede verzorging kan (een deel van) de gevoeligheid weghalen. Reinig je gezicht dagelijks en gebruik een goede dagcrème. Belangrijk om hierin schadelijke ingrediënten zoals parabenen en sulfaten te vermijden. Een goede skin care routine over het algemeen is een echte must met een gevoelige huid.

Vaste make-up

Vaste make-up is veiliger. Dit komt omdat deze formules makkelijker te maken zijn en meestal minder ingrediënten bevatten waar bacteriën van kunnen leven. Vooral formules met veel water zijn gevoelig voor contaminatie met bacteriën.

Werk zo schoon mogelijk

Over bacteriën gesproken. Het is altijd belangrijk om zo schoon mogelijk te werken, maar zeker met een gevoelige huid. Maak je kwasten vaak schoon, was je handen voor het aanbrengen van make-up, zorg dat je alle verpakkingen goed sluit en geen vieze vingers of kwasten in het product stopt.

Lees voor nog veel meer tips over verzorging, make-up en mascara verder op onze favoriete vrouwenblog: Dameswiki.nl (na het uitlezen van onze eigen blogs natuurlijk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *