10 essentiële tips om perfecte wenkbrauwen te krijgen

Mooie en natuurlijk ogende wenkbrauwen zijn een van de populairste schoonheidstrends. Wij hebben deze handige gids bedacht over hoe je je wenkbrauwen er absoluut fantastisch uit kunt laten zien, zonder een fortuin uit te geven aan salons en visagisten.

Voordat je start…

Je moet bepalen of je wenkbrauwen dik genoeg zijn. Maak je geen zorgen als je ontdekt dat je wenkbrauwen niet voldoen aan bepaalde normen of trends voor dikte. Je kunt altijd proberen om dikkere wenkbrauwen te laten groeien. Voordat je naar bed gaat, probeer je wenkbrauwen 3-5 minuten te masseren met ricinusolie, olijfolie of amandelolie voor snellere haargroei. Een gezond dieet kan ook zijn magie uitoefenen, niet alleen op je haar, maar ook op je hele lichaam – neem vis (vooral zalm), noten, rozijnen en sojaproducten op in je dieet. Deze stimuleren de haargroei en versterken de haarzakjes. U hoeft niet lang te wachten om verbluffende resultaten te behalen.

Vind de perfecte wenkbrauwvorm voor uw gezichtsvorm

Als je gezicht rond is, probeer dan een zo hoog mogelijke boog te maken. Zoek naar een wenkbrauwvorm die een rechte lijn volgt naar de top van de wenkbrauw en blijf uit de buurt van een ronde wenkbrauwvorm. Hierdoor ziet je gezicht er erg rond uit.

Overweeg voor een vierkant gezicht een gebogen wenkbrauwvorm, zachte of harde hoekvorm. Blijf uit de buurt van dunne en korte wenkbrauwvormen.

Vrouwen met een hartvormig gezicht moeten vasthouden aan een lage boog en een afgeronde wenkbrauwvorm, omdat dit een natuurlijkere uitstraling creëert. Vermijd een sterk gebogen wenkbrauw: het kan lengte toevoegen aan een korter hartvormig gezicht.

Als je een ovaal gezicht hebt, kies dan een platte en zacht gebogen wenkbrauwvorm. Die moeten recht omhoog gaan en dan voorzichtig ronddraaien aan de bovenkant.

Gebruik de ‘potlood’-methode om de drie punten te identificeren waar je naar moet kijken bij het vormen van je wenkbrauw. Plaats een potlood in een rechte lijn langs de zijkant van je neus – dit wordt het begin (binnenkant) van de wenkbrauw. Plaats vervolgens het potlood langs je neus en over je pupil. Dit is de boog en het hoogste deel van je voorhoofd. Beweeg nu het potlood zodat het uiteinde van je neusgat en de buitenrand van je oog op één lijn liggen – dit is het einde van je voorhoofd.

Hoe de perfecte wenkbrauwen te plukken:

Als je klaar bent met het theoretische materiaal, bereid je dan voor op het praktische gedeelte. Pak je pincet en begin te plukken! We dachten dat deze kleine tips van pas zouden kunnen komen om verbluffende resultaten te krijgen:

Zorg ervoor dat je jezelf comfortabel hebt gemaakt en goed verlicht bent. Investeer in een pincet van hoge kwaliteit – dit essentiële instrument dat u gebruikt, moet effectief zijn om de wenkbrauw te epileren en het haar vast te pakken.

Laat een ijsblokje over je wenkbrauwen lopen om de roodheid, zwelling en pijn te verminderen, of breng wat huidbevochtiger aan.

Wees voorzichtig bij het plukken van het gebied boven de wenkbrauw: als je te ver gaat en te veel plukt, ziet de wenkbrauw er onnatuurlijk dun uit. Neem na elke paar plukken een paar stappen terug om het grotere plaatje te zien en het resultaat te evalueren.

Gebruik een speciale borstel om je wenkbrauwen te kammen en knip alle haartjes die boven de wenkbrauwlijn uitsteken af ​​met een kleine nagelschaartje of wenkbrauwschaar. Hiervoor zijn de producten van The Browgal ideaal.

Wenkbrauwen invullen:

Laten we nu naar het moeilijkste en waarschijnlijk het meest uitdagende deel van het hele ding gaan – hoe de wenkbrauwen in te vullen zodat ze er dikker en natuurlijker uitzien. Als je wenkbrauwen lichter zijn dan je haarkleur, kun je ze proberen te kleuren met een speciale wenkbrauwverf.

Houd er rekening mee dat de kleur van je wenkbrauwen heel dicht bij de toon van je haar moet liggen. Als je een kleur kiest die een paar tinten donkerder is dan je haar, zullen je wenkbrauwen er nogal onnatuurlijk uitzien.

Je kunt je wenkbrauwen opvullen met een potlood, wenkbrauwpoeder of schaduw en wenkbrauwmascara van The Browgal. Een potlood helpt je om een ​​natuurlijkere look te creëren en schaarsheid te verbergen. Met wenkbrauwpoeder krijg je dikkere wenkbrauwen, terwijl wenkbrauwmascara een must-have is voor vrouwen met rebelse dikke wenkbrauwen.

De basisstappen voor het verkrijgen van uw perfecte wenkbrauwen zijn bijna hetzelfde, ongeacht welk vulinstrument u gebruikt:

1. Gebruik een wenkbrauwborstel om de wenkbrauwharen lichtjes te borstelen, lijn de onderste welving van de wenkbrauw uit en vul de haarloze plekken in.

2. Maak indien nodig de staart van uw voorhoofd en schets de boven- en onderkant van uw voorhoofd. Wees voorzichtig met de randen van je natuurlijke wenkbrauwvorm; breng niet te veel kleur aan, vooral niet bij de neusrug.

3. Als je wilt dat de wenkbrauwvorm er beter uitziet, probeer dan de huid tussen de wenkbrauw en het ooglid te accentueren. Om dit te doen, brengt u een paar druppels concealer aan en mengt u grondig, brengt u vervolgens een markeerstift onder de wenkbrauw aan en bent u klaar om te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *