Zo haal je het beste uit je tv – September 2020

Waar we vroeger de televisie enkel gebruikten om lineair televisie te kijken, kijken we tegenwoordig op allerlei manieren onze favoriete films, series en tv-programma’s. Als je vroeger een programma gemist had, kon je hem daarna niet meer terugkijken. Nu kijken we uitzendingen terug, bingewatchen we series via streamingsdiensten en vinden we daar ook onze films. Kortom, er zijn veel meer manieren om alles uit jouw televisie te halen. Meer daarover lees je in deze blog.

Smart TV of Chromecast

Meer dan alleen lineair televisie kijken, kan je niet zomaar. Daar heb je een Smart TV of Chromecast voor nodig. Ga je een nieuwe tv kopen? Denk er dan over na of een Smart TV iets voor jou is. Dit is een televisie met het gemak van internet, zonder dat je een computer erop aan hoeft te sluiten. Je hebt eenvoudig toegang tot verschillende apps, zoals Netflix en Videoland en kunt daardoor jouw favoriete films en series op jouw televisie kijken. Ook gemiste programma’s kan je via apps als Uitzending Gemist of RTLXL op jouw gewenste moment terugkijken.

Heb je geen Smart TV, maar een uitstekende andere televisie? Dan is een Chromecast een goede optie. Dit apparaatje plug je in de HDMI-aansluiting en kan je verbinden met jouw Smartphone of laptop. Vanuit apps van streamingsdiensten op die apparaten stream je vervolgens de serie of film die of het programma dat je wilt kijken naar jouw televisie. Ideaal!

Beeldprofielen

Iedere soort content is uniek, waardoor elk soort anders overkomt op beeld. Bij de ene film spelen scenes zich vooral in het donker af, waar een zomerse film vooral vol is van de felle kleuren. Beeldprofielen zijn hiervoor een goede oplossing. Dit zijn voorgeprogrammeerde instellingen die een bepaald beeld weergeven. Je kunt per profiel bijvoorbeeld de mate van contrast instellen of hoe levendig de kleuren moeten zijn. Ook de scherpte van het beeld is aan te passen. Door bij verschillende films gebruik te maken van de verschillende beeldprofielen, maak je optimaal gebruik van jouw televisie.

Ambient Mode

Een televisie koop je in eerste instantie om televisie mee te kijken. Echter, dit doe je natuurlijk niet de hele dag, waardoor hij een groot gedeelte van de dag uit staat. Heb je een 55 inch tv? Dan heb je een zwart vlak van 1,4 meter aan je muur hangen wanneer hij uit staat. Dat levert nooit een goede bijdrage aan jouw interieur. Je zou dan willen dat de televisie er ook mooi uit ziet wanneer hij uit staat. Dat wil Samsung ook, waardoor zij de Ambient Mode hebben ontwikkeld. Het is namelijk een manier om jouw televisie helemaal bij jouw interieur te laten matchen en zelfs een nieuwe look eraan te geven. Het zwarte scherm wisselt naar een kleur, beeld of foto die je zelf kunt uitkiezen, om zo helemaal op te gaan in jouw interieur. Zo maak je van jouw 55 inch tv geen groot, zwart vlak, maar juist een kunstwerk of fotolijst. Naast deze afbeeldingen kan je ook datum, tijd of de weersvoorspelling laten afbeelden. Het is ideaal en geheel naar wens in te stellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *