Zo begin jij jouw nagelstudio aan huis!

Veel vrouwen vinden het leuk om hun nagels van een mooi kleurtje te voorzien. Sommige vrouwen zijn daarnaast ook nog super getalenteerd in het creëren van mooie patronen en printjes op nagels. Ben jij zo iemand en lijkt het je leuk om daar meer mee te doen? Begin dan een nagelstudio aan huis! We geven je tips waardoor jij goed aan de slag kunt!

Sluit je aan bij de KvK

De eerste stap bij het beginnen van je eigen onderneming, is je inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Wanneer jij jouw bedrijf ingeschreven hebt, krijg jij een KvK-nummer die je doorgeeft aan de Belastingdienst. Erg belangrijk, want zo kun jij ook belasting aftrekken, of terugkrijgen!

Vergunning aanvragen

Nu is jouw bedrijf officieel geregistreerd! De volgende belangrijke stap is langsgaan bij de gemeente. Wanneer je een nagelstudio aan huis wilt beginnen, heb je daar namelijk wel een vergunning voor nodig. Ook zijn er regels verbonden aan het wel of niet mogen ophangen van een bord en het maken van een tweede voordeur. Wanneer je geen vergunning krijgt om een nagelstudio aan huis te beginnen, kun je er ook altijd voor kiezen om bij jouw klanten langs te gaan.

Inventaris kopen

Nadat alle belangrijke (en toch wel een beetje saaie) stappen zijn ondernomen, mag het leuke beginnen. Je mag namelijk inventaris gaan kopen voor jouw nagelsalon! Denk hierbij aan verschillende soorten nagellak, nagelverzorging maar ook aan een comfortabele stoel voor jouw klanten. Je kunt het beste jouw spullen inkopen bij een nagelgroothandel. Zo profiteer je van lagere kosten, groot assortiment, en je kunt vaak al btw-vrij jouw producten bestellen. Ideaal!

Nagelsalon inrichten

Wanneer jij een compleet inventaris hebt voor jouw nagelsalon, kan het inrichten beginnen!  Zorg er hierbij voor dat jij genoeg ruimte hebt om goed je werk te kunnen doen, en dat de klant zich ook comfortabel voelt. Kleed daarnaast de ruimte sfeervol aan. Denk aan comfortabele en trendy kussens, warme kleuren op de muur en gordijnen of jaloezieën aan de ramen.

Hopelijk is het met deze informatie voor jou een stuk duidelijker geworden welke stappen jij moet ondernemen voor het beginnen van een nagelstudio aan huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *