Zilveren sieraden: altijd een goed idee

Vandaag de dag kun je sieraden krijgen in werkelijk alle soorten en maten. Noem een vorm of materiaal soort en er is wel een sieraad van op de markt. Op zich vinden wij dat natuurlijk alleen maar leuk: hoe meer sieraden hoe beter! Ook geeft dit je de mogelijkheid om iets unieks te dragen. Iets dat past bij jou stijl en waar niet de hele wereld al mee loopt. 

Prachtig natuurlijk, maar hier kleeft ook een nadeel aan. Door alle opties weet je ’s ochtends soms van de gekkigheid niet meer wat je moet dragen. Daarnaast komen en gaan nieuwe trends tegenwoordig bijna maandelijks. Dit helpt allemaal niet om het juiste setje sieraden te vinden in de haast. 

Kies voor simpel en zilver!

Gelukkig is er een optie die altijd werkt en waarmee je er per definitie goed uit ziet: zilveren sieraden. Een ketting of ring van zilver is vaak eenvoudig in het ontwerp, maar daarmee niet minder mooi. Even oppoetsen en een zilver sieraad glimt prachtig. Daarnaast past de kleur bij elk kledingstuk en huidtype. Je kunt dus eigenlijk niet missgrijpen als je voor een basic zilveren item kiest. Een ander voordeel is dat zilver doorgaans prima betaalbaar is. Voor een paar tientjes koop je al een leuke zilveren sieraden, waarbij je met goud gelijk honderden euro’s kwijt bent. Win-win-win dus!

Wat is zilver precies?

Bij 4allyourstyle zijn we helaas geen natuurkundigen, dus ook wij hebben even Wikipedia moeten raadplegen om uit te zoeken wat zilver precies is. Wel belangrijk om te weten als we er met zoveel lof over spreken natuurlijk! Daarom een beknopte samenvatting. Zilver is een buigbaar metaal dat net iets harder is dan goud. Het is in z’n pure vorm echter nog steeds te zacht om te verwerken tot een sieraad. Daarom wordt het gemengd met andere metalen zoals koper. Hierbij zijn twee varianten het meest voorkomend:

  • Eerste gehalte zilver: een legering van 92,5% zilver
  • Tweede gehalte zilver: een legering van 83,5% zilver

Vaak wordt het gehalte zilver op het sieraad aangegeven, door 925 of 835 in het metaal te drukken. Soms zit hier nog een vormpje omheen. Handig dus om te checken van welke kwaliteit jouw zilveren sieraad is. 

Soorten zilveren sieraden

Binnen de categorie zilveren sieraden zijn de mogelijkheden weer eindeloos. Toch hoef je er niet radeloos van te worden, omdat de meeste items toch iets met elkaar gemeen hebben. Het overgrote deel van zilveren sieraden is namelijk vrij eenvoudig in ontwerp. De meeste kettingen en ringen zijn bijvoorbeeld standaard uitgevoerd, met een mooie zirkonia als kers op de taart. Dit geldt eigenlijk ook voor de meeste oorbellen, of voor een zilveren armband. Het mooie hieraan is dat zilveren sieraden van verschillende merken meestal prima te combineren vallen. Zo kun je jouw persoonlijke collectie dus altijd uitbreiden. Ook is het fijn bij het geven van een cadeau. Als je weet dat iemand zilveren sieraden draagt dan kun je bijna geen miskoop doen. 

Weet je even niet meer wat je om je nek moet hangen of om je vinger moet schuiven bij het volgende feestje? Kies voor een leuk setje zilveren sieraden en je staat gegarandeerd te shinen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *