Woonkamer met weinig ramen? 4x raamdecoratie tips

Er zijn woonkamers met heel veel ramen, maar het is ook mogelijk dat je een woonkamer hebt waar niet heel veel ramen in zitten. Het is dan juist belangrijk om te kiezen voor mooie raamdecoratie zodat je het optimale kunt halen uit deze ramen. Want natuurlijke verlichting in huis is mooi en met de hulp van mooie raamdecoratie zorg je voor mooi licht en een bijzondere sfeer. Onder andere bij inhuisplaza.nl ben je verzekerd van de beste raamdecoratie. Hier lees je 4 tips voor het gebruik van raamdecoratie in een woonkamer met weinig ramen. 

1: Plisségordijnen

Een populaire manier om de ramen in je woonkamer te bedekken is met plisségordijnen. Deze gordijnen hebben twee belangrijke voordelen: ze nemen weinig ruimte in beslag en ogen daarnaast ook nog eens chique. Als derde voordeel hebben plisségordijnen dat ze veel sfeer toevoegen aan je woonkamer. Wanneer je op zoek bent naar mooie raamdecoratie die van jouw woonkamer een stijlvolle plek kunnen maken zijn plisségordijnen een zeer goede keuze. 

2: Rol- en vouwgordijnen

Als het gaat om raamdecoratie kun je ook kiezen voor rol- of vouwgordijnen. Het voordeel van deze raamdecoratie is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende soorten, maten en kleuren. Hierdoor vind je altijd wel iets wat bij jou in de smaak valt. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je deze gordijnen zelf mooi vindt. Is dit het geval? Kijk dan eens naar de mogelijkheden in kleuren. Hiermee kun je jouw woonkamer nog meer sfeer geven en zorg je daarnaast voor meer privacy.

3: Houten jaloezieën

Een derde optie is de keuze voor jaloezieën. Deze raamdecoratie is verkrijgbaar in verschillende materialen. Vooral de houten jaloezieën zijn populair, voornamelijk vanwege de luxe uitstraling. Het voordeel van deze jaloezieën is dat ze bij heel veel verschillende interieurstijlen passen. Zo kun je ze onder andere toevoegen bij een landelijk interieur, maar ook bij een retro, industrieel of juist een urban interieur. 

4: Zo kies je de juiste raamdecoratie

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste raamdecoratie kiest? Het is in ieder geval belangrijk om te kijken naar wat je mooi vindt. Wat past er bij jouw persoonlijke stijl en hoe is je woonkamer ingericht? Wellicht heb je een nieuw huis en heb je een moodboard gemaakt van de inrichting. Er zijn tal van manieren waarop raamdecoratie een waardevolle toevoeging kan zijn aan je woning: het creëert sfeer, maar geeft ook privacy. Lees voor meer inspiratie en tips deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *