Welke gordijnen passen bij jou?

Ben jij nou op zoek naar mooie gordijnen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Vandaag ga ik je een introductie geven in de wereld van gordijnen.  

Rolgordijn 

We kennen allemaal het standaard rolgordijn. Het is een rolletje dat bovenaan je raam bevestigd is dat je met een touwtje naar beneden kan trekken en weer op kan halen. Het is een simpel design maar werk perfect en blijft lang functioneren. Met de rolgordijnen kan je niet goed kiezen hoeveel licht je binnen laat. Deze gordijnen zijn perfect voor een slaapkamerraam wat ’s nachts helemaal afgesloten van licht dient te zijn.  

Pvc Jaloezieën  

Een andere populaire vorm van gordijnen zijn jaloezieën. Het grote voordeel van jaloezieën is dat je perfect kan afstellen hoeveel licht er je kamer binnenkomt. En zelfs met veel licht heb je alsnog veel privacy. Als je de lamellen voor een kwart dichtdoet kan niemand er op 10 meter afstand meer doorheen kijken. Het nadeel van jaloezieën is dan ook dat je altijd iets voor je raam hebt hangen en je er niet voor kan kiezen dat je raam helemaal open is. De meest stijlvolle jaloezieën zijn uiteraard de houten jaloezieën. Deze zijn alleen wel wat prijziger en gaan minder lang mee. Wij raden pvc-jaloezieën aan. Deze zijn goedkoper, gaan langer mee en je hebt er veel met een mooie hout look. 

Duo rolgordijnen 

De duo rolgordijnen zijn wat mij betreft de winnaar. Wat deze gordijnen zo speciaal maakt is dat je zelf de lichtinval kan bepalen. Dit werkt ongeveer hetzelfde als bij de jaloezieën. Het rolgordijn bestaat uit horizontale delen van transparanten en dichte stof. Deze kunnen zoals lamellen over elkaar heen geschoven worden. Op deze manier kan je al het licht binnenlaten, helemaal geen licht en alle opties daartussen in. Het grootste gedeelte van de dag wil ik dat er veel licht binnenkomt in mijn huis. Zo ziet mijn huis er veel mooier en stijlvoller uit dan bij het licht van lampen. Maar als ik een powernap wil nemen op de bank heb ik liever dat niemand zo mijn huis in kan kijken. Daar kan iedereen zich denk ik wel in vinden. Dan is het fijn als je de lamellen van het rolgordijn kunt zo ver kunt sluiten tot je een goede balans hebt van licht en privacy. Bovendien brengen duo rolgordijnen een prachtig effect van lichtbanen in je huis.  

Kies een gordijn dat bij jou past. Hoeveel licht en sfeer wil je in huis en hoeveel privacy wil je. Stel jezelf die vragen en kies jouw perfecte gordijn. 

Tien tegen één dat jij nog nooit van Reiki gehoord hebt. Ik raad je zeker aan ook deze blog te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *