Wat verdient een werknemer in Nederland

Nederland is een klein, mooi, rijk en welvarend land waar vrijwel alles goed geregeld is. Het minimumloon in Nederland ligt in vergelijking met vele andere landen erg hoog. Dit heeft te maken met de rijkdom van het land. Als je benieuwd bent naar het modale salaris van een werknemer is Nederland zit je bij dit artikel goed.

Het modale inkomen van een werknemer in Nederland

Voor het berekenen van het modale inkomen van een werknemer in Nederland zijn er een hoop factoren waar rekening mee gehouden moet worden. In 2020 is het bruto modale jaarsalaris vastgesteld op 36.500 euro per jaar. Dit betekent dat het meestvoorkomende maandsalaris in Nederland 3.000 euro bruto per maand is. Deze berekening is inclusief vakantiegeld. Exclusief vakantiegeld zal dit betekenen dat het bruto modaal maandsalaris een bedrag van 2.816 euro is. Dit is het modale en niet het gemiddelde inkomen van de gemiddelde Nederlander. Dit komt omdat er voor een berekening van het gemiddelde te veel informatie is die achterhaald moet worden. Het gemiddelde per leeftijdscategorie is wel bekend. De reden dat het gemiddeld van alle Nederlanders niet bekend is, komt omdat er mensen zijn die miljoenen verdienen terwijl er ook mensen zijn die leven van een uitkering. Door dit soort redenen is het erg lastig vast te stellen wat nou precies het gemiddelde is.

Dingen die goed geregeld zijn in Nederland

Dat Nederland een rijk en welvarend land is, zul je hoogstwaarschijnlijk wel weten. Nederland staat ook bekend om haar rijke geschiedenis in de Gouden eeuw en is eigenlijk altijd al een rijk land geweest. Verder staat Nederland bekend als een tolerant en liberaal land. Nederland was bijvoorbeeld het eerste land dat het homo huwelijk accepteerde, ook was Nederland het eerste land waar euthanasie en abortus legaal zijn. Tegenwoordig is Nederland nog steeds een rijk land. Dingen als verzekeringen zijn in erg goed geregeld in het land. Het is namelijk in niet veel landen mogelijk om je voor zoveel dingen als in Nederland te verzekeren. Een grote inkomstenbron in Nederland is belastinggeld. Het percentage belasting dat Nederlanders betalen ligt veel hoger dan veel andere landen. In Nederland is het ook zo dat het belastinggeld erg goed word gespendeerd. Er word veel geld geïnvesteerd in de infrastructuur. Hierom zijn de wegen in het land erg goed, vergeleken met veel andere landen in Europa, worden de wegen in Nederland ontzettend goed bijgehouden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *