Wat moet er in je reistas?

De ideale aanpak om een ​​rugzak in te pakken is om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Het beste advies is om je kleding goed op te vouwen. Houd er rekening mee dat zware spullen in de bodem moeten worden verpakt. Spullen die kunnen lekkende moeten in plastic zakken zitten en items die je meteen nodig hebt zodra je op je locatie bent, zoals toiletartikelen, moet je boven inpakken. Rol je kleding op in plaats van ze op te vouwen om ruimte te besparen. Vergeet je miniwallet, paspoort en creditcard of betaalpas niet mee te nemen, evenals contant geld.

Paspoort

Je moet een paspoort hebben. Dit is de enige manier om internationaal te reizen. Je hoeft geen foto of geboorteakte te hebben om je paspoort af te geven, maar je hebt ze later nodig bij het aanvragen van een visa en andere documenten. Bewaar je paspoort altijd goed. Laat het niet achter in een rugzak of andere tas waar iemand gemakkelijk bij kan. Tenzij je reist met een persoon die weet hoe belangrijk het is om je paspoort niet te verliezen in het buitenland. Daarnaast moet je kopieën hebben van elk document dat vereist is door luchtvaartmaatschappijen en autoriteiten, zoals tickets en reisschema. Bewaar één kopie van je reisschema in je e-mail inbox. Bewaar nog een exemplaar op Dropbox of Google Drive. Druk indien mogelijk nog een exemplaar voor jezelf af, zodat er geen problemen zijn om toegang te krijgen tot deze documenten, zelfs als er iets onverwachts gebeurt tijdens je reis. Dit kunnen last-minute vluchtwijzigingen zijn als gevolg van weersomstandigheden die van invloed zijn op vluchten die tot nader order worden vertraagd

Creditcard

Neem alleen degene die je nodig hebt. Als je meer dan één creditcard hebt, neem dan alleen de kaart met het laagste saldo, het hoogst mogelijke beloningspercentage en de laagste jaarlijkse vergoeding. Als je niet oplet bij het afsluiten van rekeningen na thuiskomst, dan kan het zijn dat je onnodige kosten betaalt voor al die kaarten bij aankopen in het buitenland. Om deze valkuil te vermijden, moet je budgetteren voor geldopnames en andere uitgaven in het buitenland. Als je dat budget als gids gebruikt, kun je je uitgaven onder controle houden en rood staan ​​voorkomen. Je kunt ook een portemonnee kopen met een cardprotector. Op deze manier zorg je dat je pasjes goed beschermd zijn. Je wilt natuurlijk niet met een gebroken pinpas te komen zitten als je in het buitenland bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *