Wat doen we met de feestdagen?

De feestdagen betekenen voor veel mensen een hoop gezelligheid. Ook heb je vaak wat extra vrije dagen om in te vullen. Sommige mensen beginnen al met aftellen in de zomer en kunnen niet wachten tot de feestdagen weer voor de deur staan. Voor anderen kan deze periode niet snel genoeg voorbij zijn. Tot welke groep je ook hoort, wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om een leuke invulling te geven aan deze dagen. Vul de dagen in zoals je dat zelf wilt.

Ga er even op uit

De hele dag met elkaar binnen zitten kan een beetje veel van het goede zijn. Kies er daarom voor om met je gezin, je partner of met vrienden of familie op pad te gaan. Via Global-Tickets scoor je kaartjes voor verschillende events. Ga met je kinderen naar het Kerstcircus in Ahoy en ze kijken hun ogen uit. Dit uitje is geschikt voor alle leeftijden. Ook Holiday on Ice is fantastisch. Deze ijsshow komt voor het eerst in vijf jaar weer naar ons land. Tickets bestel je eenvoudig online. Als je meerdere kaarten tegelijk bestelt, ben je er altijd zeker van dat je als gezin bij elkaar zit. Mag het van jou wel wat ruiger? Er zijn ook meer dan voldoende concerten en festivals waar je helemaal uit je dak kan gaan. Het is zelfs mogelijk om in het buitenland een sportwedstrijd te bezoeken. Knoop er meteen een vakantie aan vast en vermijd zo eventuele verplichte familiefestiviteiten in Nederland.

Hou het in eigen hand en organiseer een themafeest

Hou je niet zo van die feestdagen waar de spontaniteit ver te zoeken is? Organiseer je eigen themafeest en zorg ervoor dat iedereen een leuke tijd heeft. Wie weet is dit het begin van een jarenlange traditie. Organiseer een Winter Wonderland tuinfeest in je eigen tuin. Verlicht je tuin met sfeervolle tuinverlichting en zorg voor een gezellige vuurkorf. Het eten dat je serveert, kan heel divers zijn. Maak een grote pan erwtensoep, ga voor een winterse barbecue of huur een pizzaoven. De sfeer zal een stuk ongedwongener zijn. Blijf je liever binnen? Met een heus moorddiner zijn al je gasten heel wat uurtjes zoet. Of huur een karaoke set en laat iedereen zijn favoriete nummers ten gehore brengen. Zo zijn er talloze manieren om een themafeest in te vullen. Vier je de feestdagen altijd met een vaste groep mensen? Laat elk jaar iemand anders het thema bedenken en invullen.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Vind jij het een hele opgave om de feestdagen door te komen? De intensiteit van de feestdagen kan voor behoorlijk wat stress zorgen. Leg de lat niet te hoog. Bepaal zelf waar en met wie je deze dagen wilt doorbrengen en geef dit op tijd aan. Zo komt niemand voor verrassingen te staan. Voel je ook niet verplicht om het hele jaar door alle feestdagen een bijzondere invulling te geven. Geef je grenzen aan en kom voor jezelf op. Zo geniet jij optimaal van alle dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *