Waarom het kopen van een bloempot een uitdaging is

Hoewel je het misschien niet zou verwachten, is het kopen van een bloempot voor veel mensen een uitdaging. Dit komt simpelweg doordat er ontelbaar veel soorten, maten, kleuren, vormen op de markt zijn. Daarnaast hebben bloempotten in veel gevallen niet alleen een nuttige functie maar zeker ook een decoratieve. Ze kunnen een uitstraling versterken of creëren, het is maar net waar je naar op zoek bent. Zoals je uit het bovenstaande kunt opmaken, kan het kopen van een bloempot dus best een uitdaging zijn! Daarom gaan we je met dit artikel op weg helpen. 

Waar let je op bij aankoop van een bloempot?

Als je op zoek gaat naar nieuwe bloempotten zijn er een aantal zaken waar je even rekening mee moet houden. Als we een kijkje nemen aan de decoratieve kant zie je al gauw dat bloempotten in allerlei kleuren en vormen verkrijgbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar een ronde-,vierkante-, ovale-, lage-, of hoge bloempot, alles is verkrijgbaar. Een bijkomend punt is natuurlijk of je de bloempot binnen of buiten wilt gaan plaatsen. Buitenbloempotten zijn namelijk vaak gemaakt van hele andere materialen dan bloempotten voor binnen.

Eén van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij aankoop van bloempotten is dat de meeste planten een hekel aan natte voeten hebben. Dat klinkt misschien wat vreemd maar het is belangrijk dat de bloempotten van drainage gaten voorzien zijn zodat het overtollige water na het gieten weg kan lopen. Ben je echter op zoek naar een sierpot voor binnen dan kunnen we ons voorstellen dat je niet bij iedere gietbeurt op een waterballet in je huiskamer zit te wachten. Je doet er dan verstandig aan om onder in de bloempot een verhoginkje te plaatsen of een aantal hydrokorrels onder in de pot te plaatsen zodat de plant wat hoger staat en geen natte voeten krijgt. Het overtollige water verdampt vanzelf uit de pot.  

Tips voor het kopen van een bloempot

Om je zoektocht naar een nieuwe bloempot wat gemakkelijker voor je te maken, zetten we hieronder een paar tips voor je op een rijtje. We hopen dat aan de hand van deze tips het kopen van een bloempot een wat minder grote uitdaging wordt. 

  • Bedenk eerst voor welke stijl je in de tuin, op het balkon, of in je woonkamer heeft. Moet de bloempot bij de rest van de (tuin) meubelen passen of wil je juist een afwijkend en apart effect creëren?
  • Als je op zoek bent naar een bloempot voor buiten wil je deze dan gedurende een lange periode op dezelfde plek hebben staan of ben je juist van plan om deze vaak te verplaatsen? Ga je namelijk voor de laatste optie en ben je van plan de bloempotten vaak te verplaatsen, ga dan zeker voor lichtgewicht potten van bijvoorbeeld kunststof. Dat scheelt je namelijk een hele hoop sjouwwerk. 
  • Als je op zoek bent voor bloempotten voor binnen kijk dan vooral even naar de andere kleuren in huis en de gekozen interieurstijl. Pas je bloempotten hier op aan om te voorkomen dat je uiteindelijk met een ratjetoe aan kleuren komt te zitten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *