Waar moet je op letten bij het kopen van motorkleding?

Heb je een motor gekocht? En ga je voor het eerst rijden, dan heb je natuurlijk motorkleding nodig, maar waar bestaat zo’n outfit uit? Een complete motor outfit bestaat uit een: helm, jas, broek, handschoenen en laarzen. Deze kleding is speciaal gemaakt voor motorrijders. 

Motorhelm

Het allerbelangrijkste bij het kopen van een motorhelm is dat het perfect past. Het moet niet bekneld zitten en ook zeker niet te groot zijn. Met de juiste helm voor jouw gezicht, kun je alles nog bewegen, behalve de wangen die moeten strak aangesloten zijn op de helm, want anders veroorzaakt de helm ook nog eens extra pijn bij een val. In de helm zit een gedeelte waar je wangen precies inpassen, dit gedeelte slijt snel, daarom kun je het beste een helmmuts dragen. Een motorhelm heeft ook een pinlock. Een pinlock is een vizier wat als dubbelglas fungeert, dit zorgt ervoor dat je glas nooit beslaat. Een motorhelm gaat ongeveer vijf jaar mee, dus denk niet dat het een eenmalige investering is. Een van de bekendste motorhelm producttype onder de verharde weg motorrijders is de Shoei J-cruise 2

Motorjas en motorbroek

Een motorjas heeft protectie stukken bij de ellebogen en schouders. Het is daarom belangrijk dat deze perfect past. Dit geldt ook voor de motorbroek. Alleen heeft deze heeft speciale heup -en kniebescherming. Let er bij het kopen van een motorbroek of motorjas er wel op dat deze seizoensgebonden zijn. 

Motorhandschoenen

Wanneer je gaat motorrijden zijn goede normale handschoenen niet voldoende. Deze verschillen erg met speciale motorhandschoenen. Bij motorhandschoenen moeten de toppen van je vingers namelijk niet helemaal voorin de handschoen zitten, want dat is niet veilig. Ook mogen ze niet dubbelslaan. Ook hier zijn verschillen in winter en zomer handschoenen. 

Motorlaarzen 

Motorlaarzen zorgen voor bescherming van je tenen, wreef, hiel, enkels en schenen in het geval dat je hoge laarzen hebt. Lagere laarzen of motor sneakers beschermen de schenen niet. Motorlaarzen zijn waterdicht, slijtvast en comfortabel om te dragen. ook hier moet nog een klein beetje ruimte voor je tenen over zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *