Waar je op moet letten als je een zwembad koopt voor jouw peuter

Hartstikke leuk zo’n peuterbad. Maar zoals je zelf waarschijnlijk wel herkent kan een peuter onvoorspelbaar en impulsief zijn. Het liefst proberen ze van alles in hun mond te stoppen, of gebruiken ze spullen voor doeleinden waarvoor ze niet gemaakt zijn. Een peuterbad moet dus bestand zijn tegen alles wat een peuter op dat moment in zijn gedachten heeft. In deze blog lees je handige tips waarop jij kunt letten als je een peuterbad wilt gaan kopen. Kijk ondertussen even bij Vikingchoice voor de beste zwembaddeals.

Nooit zwemmen zonder begeleiding van een volwassene

De meeste ongelukjes gebeuren omdat een peuter zonder toezicht is gaan spelen in het peuterbad. In een moment van seconden kan het misgaan. Verlies jonge kinderen dan ook nooit uit het oog wanneer ze aan het spelen zijn in een peuterbad. Zijn ze wat groter, dan kun je een opzetzwembad kopen, zodat ze ook genoeg beweging hebben.

Koop een peuterbad dat niet veel losse onderdelen heeft

Een zwembad voor peuters moet niet te veel losse elementen  bevatten. Alles wat los kan, zal ook los gemaakt worden door een nieuwsgierige peuter. Veel peuterbaden worden tegenwoordig inclusief ballenbakballen geleverd. Het spelen met ballenbakballen is natuurlijk superleuk, maar kan ook ontzettend gevaarlijk zijn. Volgens de EU-richtlijnen moet een ballenbakbal minimaal een doorsnede hebben van 7 cm om kind veilig bevonden te worden. Heb jij ballen met een kleinere diameter? Gebruik deze absoluut niet i.v.m. het stikgevaar.

Al het andere leuke peuter speelgoed op een rijtje

Naast een peuterbad beleven jonge kinderen ontzettend veel plezier met stuntstepjes, nestschommels en trampolines. Met een stuntstepje verkennen kinderen de wereld op hun eigen manier. Of gewoon gezellig schommelen in de nestschommel met al jouw vriendjes en vriendinnetjes. Maar het leukste is natuurlijk mooie salto’s maken op een megagrote trampoline gewoon in jouw eigen achtertuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *