Waar dien je op te letten als je voor het eerst motorkleding gaat kopen?

Heb je een prachtige motor gekocht en ben je op zoek naar de beste uitrusting voor jezelf, waarmee je veilige kilometers kunt gaan maken? Dan is het belangrijk dat je een volledige motoruitrusting aanschaft. Motorkleding en de helm, laarzen en handschoenen, zijn onderdeel van je veiligheid wanneer je op de motor rijdt. Op deze pagina lees je een aantal tips terug waarmee je voor het eerst motorkleding kunt kopen. Zeker wanneer je nog niet goed weet wat je nodig hebt of waar je naar op zoek bent, is het handig om van tevoren een plan op te stellen.

Welke onderdelen maken jouw motoruitrusting compleet?

Als je met de motor weggaat, wil je natuurlijk wel dat je optimaal beschermd bent. Hier kun je voor zorgen door veilige motorkleding aan te schaffen. Tot een veilige motoruitrusting behoren onder andere een motorhelm, motorlaarzen, handschoenen, een motorjas en een motorbroek. Wil je alvast inspiratie opdoen voor jouw motorkleding? Dan kun je op de website van Goedhart Motoren terecht. Naast de bescherming voor je lichaam, beschermt de juiste motoruitrusting ook tegen kou, regen of warmte.

Ga je liever voor 2-in-1 of 3-in-1 combinaties?

Wanneer je voor motorkleding gaat kijken, kun je vaak uit 2-in-1 of 3-in-1 motorpakken kiezen. Het verschil is dat je bij tweedelige pakken alleen het thermodeel uit de jassen en broeken kunt ritsen. Bij een driedelig pak kun je zowel de thermische binnen voering als de membraan losmaken. Dit zorgt ervoor dat je de driedelige motorpakken ook in de zomermaanden kunt dragen. Verder kun je uit leren jassen en broeken, of motorkleding van textiel kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld je vrijetijds- of werkkleding onder het pak wil dragen, kun je beter voor de textieloptie kiezen. Pas de motorkleding altijd bij een professionele winkel, zodat zij kunnen beoordelen of alle protectie op de juiste plekken zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *