Vooroordelen over met pensioen gaan

Het pensioen is een veelbesproken onderwerp. Echter wordt er niet altijd alleen maar positief over met pensioen gaan en de pensioentijd gesproken. Over het pensioen wordt vaak in clichés gesproken. Ben je echt zó uitgerangeerd als je met pensioen gaat?

Hoe hoog is mijn pensioen?

Over het opgebouwde pensioen en de financiën na je pensionering zijn vaak veel vragen. Een veelvoorkomende angst is dat men uiteindelijk minder pensioen ontvangt dan dat er gedurende het werkzame leven is ingelegd. Echter wordt de premie die je inlegt vaak tot wel drie à vier keer verdubbeld. De afgedragen premies worden door het pensioenfonds of de verzekeraars belegd en de beleggingen zorgen over het algemeen voor een prima rente-uitkering.

Het is belangrijk om je goed te oriënteren op je pensioen en te weten hoe je pensioenfonds of verzekeraar te werk gaat en er momenteel voorstaat. Het geeft inzicht in de pensioenmarkt en kan je meer duidelijkheid over je pensioen verschaffen.

Pensioeninkomen

De hoogte van het pensioeninkomen is afhankelijk van een aantal factoren: je opgebouwde pensioen tijdens de jaren dat je gewerkt hebt en pensioenpremie hebt afgedragen, de AOW en eventuele andere pensioenproducten, spaargelden en/of beleggingen.

Het is belangrijk om goed na te denken over je (naderende) pensioen. Hierdoor kom je er – vroegtijdig – achter of je straks kunt rondkomen van je pensioeninkomen en kom je later niet voor verrassingen te staan.

Pensioenoverzicht

Een handige tool om inzicht te krijgen in je pensioen is de website mijnpensioenoverzicht.nl. Ben je werkzaam geweest voor verschillende bedrijven/organisaties die aangesloten zijn bij verschillende pensioenfondsen? Geen probleem! Alle (grote) pensioenuitvoerders worden namelijk meegenomen in de berekening.

Training en advies om goed voorbereid je pensioen in te gaan

Eeb cursus van Essenburgh helpt jou aan goede start van je pensioen. Met de Pensioen in zicht trainingen van Essenburgh.com gaan je in op de financiële aspecten van de pensioentijd. Ook andere belangrijke thema’s zoals mispercepties over het pensioen en de pensioentijd, gezondheid, bezig blijven en afscheid nemen, komen uitgebreid aan bod. De Pensioen in zicht trainingen zijn een perfecte voorbereiding op jouw welverdiende pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *