Vegan wijnen online kopen

Iedereen die van wijn houdt, drinkt het liefste wijn waarvan je weet dat er geen troep in zit. Wie wil er nou wijn drinken waar vislijm of varkensvet aan te pas is gekomen? Dan drinkt je wijntje toch heel wat minder lekker. Daarom is het zo fijn dat er online webshops zijn die natuurlijke wijn verkopen. Dat is wijn die zowel biologisch als vegan is. Biologisch betekent dat er tijdens de teelt geen pesticiden en andere natuur verontreinigende goedjes gebruikt zijn. Vegan houdt in dat er tijdens de productie geen dierlijke ingrediënten gebruikt zijn. De combinatie van biologisch en vegan is dus eigenlijk … heel logisch! 

Waar kun je vegan wijn (online) kopen?

Al enkele jaren is er een kentering gaande waarbij de consument zich steeds meer bewust wordt van de voordelen van biologische etenswaren en een vegan leefstijl. Dat is de reden dat ook slijterijen en supermarkten daar meer aandacht aan besteden en vaker biologische wijnen inkopen. Vegan wijnen zien we helaas niet zo veel. En dat is vreemd want de trend om veganistisch te eten groeit hard in Nederland en de vraag neemt toe. Gelukkig bieden webshops uitkomst. Onze meest favoriete webshop op het gebied van vegan wijnen is vegansdrink.nl. Dit is een webshop die zich echt helemaal in vegan wijn heeft gespecialiseerd. Je vindt er niet alleen vegan wijn per doos, maar ook hele lekkere vegan wijnpakketten!

De voordelen van bio & vegan wijn

Het voordeel van wijnen die biologisch & vegan zijn is niet alleen dat ze lekker smaken (en het goed voelt om een milieuvriendelijke wijn te drinken), maar ook dat er minder sulfiet in deze wijnen zit. Sommige wijnliefhebbers zijn gevoelig voor sulfiet en krijgen er hoofdpijn van. Aan biologische wijnen is nooit extra sulfiet toegevoegd door de wijnmaker, dus heb je te maken met lage sulfietwaardes. Dat is dus een heel groot voordeel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *