Tips voor het vinden van een stijlvolle eventlocatie

Snel een stijvolle eventlocatie vinden is niet eenvoudig in het aanbod dat online te vinden is. Daarom gaan deze tips jou helpen in het vinden van de perfecte locatie.

Start op zoekmachines of via venuefinders. Veel mensen beginnen op zoekmachines, zoals Google, hun zoektocht naar een stijlvolle eventlocatie. Vaak kom je dan snel venuefinders en de grotere locaties tegen. Echter, kijkt Google meer naar de website dan naar factoren die juist belangrijk voor je zijn. Gebruik dus de venuefinder, zoals MeetingSelect, Worldmeetings of Buitenbusiness, om een locatie te dubbelchecken of start hier gewoon je zoektocht.

Vervolgens bezoek je de website van de eventlocatie om alle informatie te vinden over de faciliteiten, ligging, capaciteit, sfeerbeelden en eventueel de beschikbaarheid. Begint het al te lijken op de stijlvolle eventlocatie waar je naar op zoek bent?

Op de website kun je waarschijnlijk al beoordelingen lezen. Laat je hier niet teveel door leiden en check ook de beoordelingen op andere reviewplatformen, zoals Google, Tripadvisor, Booking.com of Meetingreview. Let hierbij op de beoordeelde punten die voor jouw evenement belangrijk zijn en op de soort bedrijven die de beoordeling hebben geschreven.

Eventueel kun je voor meer beoordelingen, een betere sfeerimpressie en meer gevoel de sociale media, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn, van het bedrijf bezoeken.

Beschikt de locatie over de faciliteiten die voor u belangrijk zijn, heeft het goede beoordelingen en kun je je het event al inbeelden, vraag dan een persoonlijke rondleiding aan, zodat je nóg meer gevoel krijgt bij de locatie. Je zou zelfs ook een proefovernachting kunnen boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *