Op zoek naar een huisdier?

In tijden van Corona hebben steeds meer mensen de behoefte gekregen aan een huisdier. We zitten natuurlijk allemaal veel thuis en in het weekend vermaken we ons voornamelijk met rondjes wandelen. Hoe leuk als je dan thuis een maatje hebt die op je zit te wachten! Voordat je je maatje in huis neemt, moeten er wel de nodige voorbereidingen getroffen zijn…

Territorium

Bedenk van te voren goed waar je huisdier allemaal mag komen. Blijft ie alleen binnen? Bedenk dan in welke ruimtes je huisdier mag komen en zorg ervoor dat daar geen spullen staan die ze kapot kunnen bijten of krabben. Als je het leuk vindt dat jouw beestje ook buiten komt, zorg dan dat je je tuin goed afzet met een afscheiding waar ze niet door heen kunnen. Een geschikte oplossing hiervoor is schapenhek van Adéquat, verkrijgbaar in allerlei hoogtes en latafstanden, zodat er voor ieder huisdiert een geschikte variant bij zit.

Puppy of volwassen?

Bij bijvoorbeeld honden is het van groot belang of je kiest voor een puppy of voor een volwassen hond. Bedenk goed de consequenties van beide keuzes! Een puppy vergt veel tijd en energie omdat je hem dan nog moet opvoeden. Een volwassen hond is waarschijnlijk al door het vorige baasje opgevoed, maar dat betekent ook dat het niet op jouw manier is gebeurd.

Eigenschappen

Zorg dat je een diertje kiest die past bij jouw levensstijl en woonsituatie. Dieren die veel beweging nodig hebben, zijn geen probleem als je zelf groot woont en ze vrij rond kunnen lopen. Kleine en rustige dieren zijn daarentegen geen probleem als je klein woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *