Hoe herken je een echte theeleut?

Draait jouw waterkoker overuren? Verzamel je allerlei soorten mokken en theepotten? Heb je een enorme theeverzameling in huis of op kantoor? Dan ben jij misschien wel een echte theeleut!

Nederlanders drinken gemiddeld 2 à 3 koppen thee per dag. Herken jij jezelf in bovenstaande en zit jij ook nog eens flink boven het gemiddelde aantal koppen thee per dag? Dan kun jij jezelf een echte theeleut noemen.

Een theesmaak voor elk seizoen

Als echte theeleut, of als gewone thee liefhebber, heb je waarschijnlijk per seizoen voorkeur voor een ander soort thee. In de winter drink je misschien liever een thee met kaneel, terwijl je in het voorjaar en in de zomer kiest voor een zoetere fruitthee of een frissere smaak thee.

Wist je dat er vijf verschillende soorten thee zijn? Een echte thee bevat blaadjes van de camellia sinensis. De vijf soorten zijn: zwarte, witte en groene thee, oolong en pu-erh.
Smaken als Rooibos en diverse kruiden theeën zijn eigenlijk infusies, omdat dit eigenlijk aftreksels zijn van planten, gedroogde bloemen of wortels in water.

Extra gezonde smaaksensatie

Of je nou graag echte thee drinkt of liever een infusie (of “infusion”) nieuwe smaakjes uitproberen blijft altijd leuk. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden die je hebt als je een brokje Hakhoning in de smaak Citroen, Eucalyptus of Sinaasappel toevoegt aan een kopje Earl Grey thee. Of maak een fruitsmaakje frisser door er in de zomer een brokje Hakhoning Eucalyptus aan toe te voegen.

Het toevoegen van Hakhoning zorgt niet alleen voor een nieuwe smaaksensatie, maar heeft ook een gezonde bijwerking. Zo zit er extra Vitamine C in de Hakhoning Sinaasappel, helpt Hakhoning Menthol bij keelpijn of hooikoorts en staat Hakhoning Citroen bekend het helpen bij verkoudheid of griep.

Heb jij een nieuwe smaaksensatie gevonden die je graag met ons wilt delen? Of wil je hakhoning bestellen? Laat het dan weten aan Erik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *