Heeft je kind moeite met bepaalde vakken op school?

Vrijwel ieder kind heeft bepaalde vakken waarmee het moeite heeft. Dat hoeft niet te betekenen dat de scholier ook zwak is in een vak. Er zijn diverse oorzaken waardoor het minder kan gaan bij sommige onderdelen van de lesstof. Het kan zijn dat het kind niet in staat is een bepaald onderdeel onder de knie te krijgen door de uitleg die gegeven wordt en dan gaat het vaak van kwaad tot erger. Omdat het huidige onderwijs nauwelijks tijd of ruimte biedt voor individuele begeleiding of extra uitleg, bestaat er geen mogelijkheid op school om het probleem op te lossen. Ook de meeste ouders kunnen de kinderen dan niet op een adequate manier helpen. Daardoor besteedt het kind steeds minder tijd aan het specifieke vak of vakken en krijgt het er ook een hekel aan. Vrije tijd is kostbaar en meestal wordt de hoop op verbetering dan maar opgegeven.

Het belang van een goede cijferlijst

Waarschijnlijk zal je kind een vervolgstudie doen na het huidige onderwijs. Daarbij is het van het grootste belang dat er geen achterstand is bij een aantal vakken. Vaak wordt immers in het hoger onderwijs verwacht dat het kind bepaalde kennis en vaardigheden al heeft verworven. Als er duidelijke zwakke vakken tussen zitten zal dat zich in de toekomst ook weer wreken en dan is het nog moeilijker om achterstanden weg te werken. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk naar een oplossing te zoeken.

Huiswerkbegeleiding

Het is eigenlijk vreemd dat in de meeste opleidingen er nauwelijks aandacht is voor de wijze waarop het huiswerk op de beste manier kan worden gedaan of daarbij begeleiding wordt geboden. Dat zijn de momenten dat je kind moet laten zien dat het geleerde ook beheerst en begrepen wordt. Zonder begeleiding zal dan minder tijd worden besteed aan zwakke vakken terwijl die juist extra tijd nodig hebben. Kies dan ook voor professionele huiswerkbegeleiding als het duidelijk is dat je kind er alleen of met jouw hulp niet uitkomt. Een professionele huiswerkbegeleider beheerst de stof tot in de puntjes en heeft ook de ervaring om die kennis over te dragen op de meest efficiënte manier. Daarbij weet een professional precies welke manier van huiswerk doen het beste past bij jouw kind.

Examentraining

En dan ineens is er het moment dat alles wat geleerd is in de praktijk moet worden gebracht op het examen. Zeker voor vakken waarmee een scholier/student moeite heeft, is een goede voorbereiding dan essentieel. Examentraining kan een belangrijk onderdeel zijn in die fase. De training zorgt ervoor dat je kind een beter idee krijgt wat hem of haar te wachten staat als het er echt toe doet. De proefexamens maken ook duidelijk waar het kind nog moeite mee heeft en wat bijgespijkerd moet worden. De ervaring leert dat de stress van het examen behoorlijk wordt verminderd door vooraf te trainen.

Kies jij voor huiswerkbegeleiding of examentraining voor jouw kind, neem dan contact op met een gecertificeerd instituut dat goede referenties heeft. Je kind heeft het meest aan een goede training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *