Geef je badkamer een upgrade met nieuwe handdoeken

Wil jij binnenkort je badkamer een upgrade geven met nieuwe handdoeken? Misschien ben je wel uitgekeken op de kleuren of zijn de handdoeken gewoon versleten en toe aan vervanging. Lees hieronder enkele tips voor het kiezen van de beste handdoeken.

Dik of dun?

De dikte van een handdoek zegt veel over de kwaliteit en de hoeveelheid vocht die de handdoek kan opnemen. Je kan de dikte ook aflezen aan het gewicht per vierkante meter. Hoe dikker de handdoek, hoe beter hij afdroogt of meer vocht hij op kan nemen zonder dat hij te nat wordt. Dikke handdoeken voel zacht aan en gaan vaak langer mee.  Bij een dikte van minimaal 600 g per vierkante meter ervaar je de handdoek als hotelkwaliteit. Dit zijn heerlijke dikke en zachte handdoeken. Hoe zwaarder de handdoek, hoe luxer de handdoek is.

Maten

Handdoeken zijn er is verschillende maten. Zo heb je gastenhanddoekjes die handig zijn bij de toilet en strandlakens die zo groot zijn, dat ze ideaal zijn voor een dagje strand. De verschillende maten worden onderverdeeld in gastendoekjes, handdoeken, douchelakens, badhanddoeken en strandlakens. Voor een handdoek geleden geen strandaard maten, dit verschilt per merk.

Materiaal

Handdoeken zijn gemaakt van katoen. Katoen is 100% natuurlijk, goed absorberend materiaal en voelt fijn aan op de huid. Het katoen wordt in lussen geweven tot badstof. Deze lussen vergroten het oppervlak van de handdoeken, waardoor de handdoek meer vocht op kan nemen. Tegenwoordig zijn er ook veel handdoeken van bamboe. Dit is een duurzamere variant en neemt daarnaast meer vocht op dan katoen.

Kleur

Het is belangrijk dat de handdoeken goed bij je badkamer passen. Kies daarom handdoeken in dezelfde tint als je badkamer voor één geheel. Je kan met handdeken een hele nieuwe sfeer brengen in de badkamer. Zoals azuurblauwe handdoeken die zomer en zee uitstralen, zwarte handdoeken voor een stoere uitstraling en witte handdoeken die juist zorgen voor rust en hygiëne. Kijk voor een groot aanbod aan handdoeken op Strandlakens & Handdoeken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *