Gardena Smart System: de toekomst van bewatering, geautomatiseerde gazononderhoud

Voor degenen die hun handen niet vuil willen maken en zich niet in het zweet willen werken bij het onderhouden van hun gazon, heeft Gardena misschien de oplossing voor u ontwikkeld. Ze hebben hun Sileno Robotmaaier, Smart Sensor, Smart Water Control en Smart Gateway gecombineerd tot een leuk pakketje, zodat je al dat harde werk uit de palm van je hand kunt doen – het Gardena Smart System.

De Gardena Smart System-producten zijn verkrijgbaar in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland, Scandinavië, UK, Frankrijk, Italië en Polen.

Dit systeem bevat een reeks sensoren die regen, zonlicht, temperatuur en grasgroei detecteren en bijhouden, en op basis van al deze factoren zal het bepalen hoe vaak uw gazon moet worden bewaterd en gemaaid (maar u kunt dit wijzigen als u dat wilt) .

Alle componenten zijn verbonden via de Gardena Smart System-app en werken als een eenheid om de veranderende omstandigheden van uw gras te beheersen, naar welke specificaties u maar wilt.

Slimme gateway

Dit component brengt een internetverbinding tot stand via een bestaande rooter om alle systemen met elkaar te verbinden en communiceert draadloos met alle apparaten via de Gardena Smart App.

Met sterke antennes in de smart Water Control en smart Sensor garandeert dit systeem een ​​kabelloze verbinding van de Gateway naar de rest van de componenten en zorgt het ervoor dat deze verbinding ook over grote oppervlakken (1000m²) sterk en stabiel blijft.

Op deze manier fungeert de Gateway als de kern van het hele Smart System.

Slimme watercontrole

Volgens de gegevens die door de slimme sensor worden verzonden, past de waterbediening automatisch aan hoeveel water er aan uw tuin wordt geleverd om uw planten en gras efficiënter te besproeien.

Het systeem is zich bewust van de buitentemperatuur, lichtintensiteit en bodemvochtigheid, dus als het vochtig, bewolkt en koud is, zal het iets minder doven dan normaal en als het droog, zonnig en warm is, zal het iets meer doven dan normaal.

Maar als u meer controle over de output wilt hebben en zelfs de Sileno-maaitijden zo wilt indelen dat deze samenvalt met de besproeiingstijden, dan kan dat met de Gardena Smart App.

U kunt programmeren op welke dagen en tijden (1 min – 10 uur) hij werkt, zodat hij kan werken als u niet thuis bent, en u kunt het irrigatieritme dat hij gebruikt wijzigen.

Waarschijnlijk de beste en handigste functie van de waterbediening is dat de temperatuursensor opwarmt tegen eventuele tekenen van vorst. Op dat moment moet u het apparaat loskoppelen, verwijderen en opbergen om het veilig te bewaren.

Het vertelt u ook wanneer er nieuwe batterijen nodig zijn, of er iets mis is met het systeem (door het gebruik van LED-lampjes) en geeft u relevante en actuele meetgegevens. Dit is echt een heel slim en effectief systeem dat u een bootbelasting aan stress en tijd kan besparen.

De Water control is een klein systeem met afmetingen van 12,3 x 15,9 x 12,3 cm en een gewicht van 404 gram, dus je zou er geen probleem mee moeten hebben om er een plekje voor te vinden in je tuin.

Sta toe dat u ervoor moet zorgen dat het kan worden aangesloten op een legendarische 3 x AA 1.5V alkalinebatterij van uw huis, anders werkt het niet.

Gardena smart robotmaaier

De Gardena smart robotmaaier zorgt ervoor dat uw gras het hele jaar op de gewenste hoogte blijft. Hij werkt dagelijks en neemt alleen het kleinste maaisel op, zodat uw gazon te allen tijde gelijkmatig wordt gemaaid en geen zichtbare strepen heeft dankzij het Silenos SensorCut-systeem.

Dit zorgt voor een betere gezondheid en groei van het gazon, aangezien het gemaaid gras als natuurlijke meststof zal dienen om uw gazon van de voedingsstoffen te voorzien die het nodig heeft. In vergelijking met de gewone duwmaaier zorgt de Sileno niet alleen voor eenvoudiger gazononderhoud, maar ook voor veel betere resultaten!

De Sileno is, zoals de naam al doet vermoeden, een zeer stille machine die werkt op slechts 58 decibel, dit maakt hem niet alleen stiller dan je duwmaaier maar ook elke andere robotmaaier op de markt.

Dit betekent dat je het echt kunt verzenden wanneer je maar wilt, of het nu midden op de dag of ’s nachts is, je kunt er zeker van zijn dat het niemand irriteert.

U kunt het apparaat programmeren met behulp van het bedieningspaneel of, net als de andere componenten, met de Smart System-app. Hierdoor kunt u de maaitijden aanpassen, die u kunt afstemmen op uw besproeiingstijden, en de maaihoogte zodat deze zich aanpast aan de verschillende groeiseizoenen.

Als u een iets gecompliceerder gazon heeft dan de meeste, dat wil zeggen met enkele smalle doorgangen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat de Sileno deze probleemloos aan kan.

Met de EasyPassage-functie kan de maaier deze gangen gemakkelijk passeren en zal hij geen sporen achterlaten. Het enige dat u hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat de begrenzingskabels correct zijn geïnstalleerd in deze gebieden en de Sileno werkt als een zonnetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *